Öğrenci ve Öğretmenler Başkan Akyürek’i Ziyaret Etti

2013-2014 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle Karatay Hüseyin Sevim Köroğlu Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Öğrenci ve Öğretmenler Başkan Akyürek’i Ziyaret Etti
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle, Karatay Hüseyin Sevim Köroğlu Ortaokulu Müdürü Sedat Gündüz, öğretmenler ve öğrenciler Başkan Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Eğitim camiasının yeni eğitim-öğretim yılını tebrik ettiğini belirten Başkan Akyürek, 2 milyon 100 bin nüfuslu Konya’nın, 600 bin öğrencisiyle bir eğitim şehri olduğunu dile getirdi. Eğitime verilen desteğin artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Akyürek, “Ailede şekillendirilemeyen çocuk, verilemeyen değerler okulda veriliyor. Güçlü şehirler için güçlü aile yapıları, iyi eğitim kurumları, eğitim-öğretim seviyesinin yükseltilmesi çok önemli faktörlerdir. Şehirlerimizin dünya şehirlerindeki standartları yakalaması ve bu standartların üzerine çıkması, ancak eğitilmiş insanla mümkündür. İnsan unsurunun hem mesleki eğitimde hem de genel eğitimde daha vasıflı hale getirilmesiyle mümkündür. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Okulların standardının kişilerin kendi ev ve bahçelerinden daha yüksek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, çocukların hayata okullarda hazırlandığını da sözlerine ekledi. Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA