Ak Parti Milletvekillerinden Ergenekon Davası Değerlendirmesi

AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, Ergenekon davası sonrasında verilen kararları değerlendirdi.

Ak Parti Milletvekillerinden Ergenekon Davası Değerlendirmesi
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, “Aslında asrın davası diyebileceğimiz bir dava” dedi.

Öksüzkaya, “Zor kullanarak iktidardan uzaklaştırma çabalarının gayretlerinin bir terör örgütüne dönüşmesi neticesinde 5.5 yıl önce başlayan bu dava şu anda neticelenmiş oldu” diye konuştu.

Öksüzkaya, “Bunların içinde müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklular var, yakalama kararı olanlar var ve çeşitli cezalara çarptırılanlar var. Bu girişimler her zaman demokrasiye büyük zararlar vermiştir. 1960’ta, 1980’de TSK bünyesinde oluşan veya terör örgütü olarak insanların illegal yollarla iktidarı devirme çalışmaları ve gayretleri her zaman olmuştur. İnşallah bu ülkemizin son davası olur” ifadesinde bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “Türkiye demokratik bir ülkedir. Tarafsız mahkemeler tarafından uzun süre yargılananlara sonuçta bu cezalar verildi.

Bu kararlara saygı duymamız lazım. Daha yargılama tamamlanmadı. Yüksek mahkemenin kararı sonrasında cezalar kesinleşecek. Bu kararları da bağımsız yargının verdiği kararlar olarak nitelendiriyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA