Tahtakuşlar Sanat Galerisi'nin Kurucusuna "altın Kalp Ödülü"

BALIKESİR - Azerbaycan Milli Dede Korkut Vakfı tarafından "Altın Kalp Ödülü"ne layık görülen, Türkiye'de ilk özel köy müzesi niteliğine sahip Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Tahtakuşlar Sanat Galerisi'nin kurucusu Alibey Kudar, ödülünü teslim aldı.

Ödül töreni, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklığındaki Tahtakuşlar köyünde bulunan ve 1994 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce verilen destekleme ödülüyle adını dünyaya duyuran galerinin bahçesinde yapıldı.

Kudar'a, "Altın Kalp Ödülü"nü teslim eden vakfın Genel Başkanı Eldar İsmayılov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onun, Türk dünyasına çok büyük hizmetleri bulunduğunu söyledi.

Müzeyi gezince duygulandığını belirten İsmayılov, "Burada sergilenen eserlere baktığımda Özbekistan, Tataristan, Azerbaycan'ı gördüm. Alibey Kudar'ın bu insanlar için büyük hizmetleri var. Bundan dolayı burasını büyütmek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kudar ise "Altın Kalp Ödülü"nün, aldıkları 33'üncü ödül olduğunu ifade etti.

Ödülün verileceğinin bir ay önce kendisine müjdelendiğini dile getiren Kudar, "Burayı Türklüğe en iyi hizmet eden müze olarak düşündüğümüz için bu ödüle layık görüldük. Türklüğe en iyi hizmet edenlere 'Altın Kalp Ödülü' veriliyor. Bu ödülün birincisini Rauf Denktaş'a, ikincisini Bedrettin Dalan'a, üçüncüsünü de bize vermiş oldular. Bu bakımdan bu güzel ortam, bunun sevincini hep beraber yaşattı" diye konuştu.

Törende, Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Azerbaycan Milli Dede Korkut Vakfının yönetim kurulu üyesi ve Azerbaycan devlet sanatçısı ressam Sakit Mamadov, Türkiye temsilcisi ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Refik Aziz ile genel sekreteri Ummahan Ersaygılı hazır bulundu.

Kaynak: AA