75. Geleneksel Çarşıbaşı Kaldırım Yayla Şenlikleri Yapıldı

TRABZON - Çarşıbaşı ilçesinde 75. Geleneksel Çarşıbaşı Kaldırım Yayla Şenlikleri yapıldı.

Şenliğe, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Abdurrahman Çakır, Yalıköy Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Öztürk, muhtarlar, daire amirleri, iş adamları ve binlerce vatandaş katıldı.

Şenlik komitesi başkanı da olan Belediye Başkanı Yılmaz, yaylaların ve yayla şenliklerinin insan yaşamında önemli yere sahip olduğunu belirterek, "Bu güzel doğanın değerini bilelim ve bu yaylaları koruyalım. Yayla şenlikleri insanları kaynaştırma açısından büyük önem taşımaktadır. Bu şenlikler gurbetçilerimizin buluşma noktasıdır. Biz de belediye olarak bu buluşmanın en güzel şekilde gerçekleşmesi için elimizden gelen gayreti komitede bulunan arkadaşlarla birlikte gösteriyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Öztürk, YAVUZ-DER Başkanı Selim Kaya'nın da konuşmalarının ardından yöresel sanatçılar konser verdi.

Kemençe ile davul-zurna eşliğinde horon oynanan şenlikte, geleneksel olarak düzenlenen ağalık seçimleri bu yıl yapılmadı.

Kaynak: AA