Gönüllü Vatandaşlar Anamur Sahilini Temizledi

İçel’in Anamur ilçesinde İskele Plajı, gönüllü vatandaşlar tarafından temizlendi.

Gönüllü Vatandaşlar Anamur Sahilini Temizledi
Vatandaşlar, İskele ile Dragon çayı arasındaki sahil boyunca plajda değişik atık ve kirlilik oluşturan çok sayıdaki maddeyi toplayarak plajı temizledi.

Deniz Kaplumbağaları ve Doğa Koruma Derneği eski Başkanı İbrahim Güngör, burada yaptığı açıklamada, "Anamur en iyi Akdeniz sahil ve plajına sahip. Bu plajın kıymetini bilmemiz gerekir. Biz de gönüllü vatandaşlar olarak sahillerimizde kirlilik ve çirkin görüntü oluşturan ne varsa topladık. Çevre sorunlarıyla boğuşan dünya, bizim sahillerimiz gibi güzel manzaralara sahip olmak istiyor. Bu sahillerimizin kıymetini bilmeliyiz. Bu gün biz sahip çıkalım koruyalım ki yarınlarda çocuklarımıza yaşanacak güzelim bir dünya bırakmış olalım" dedi.

Gönüllü vatandaşlar, İskele boyunca ve Dragon Çayı kıyısına çöp ve moloz dökülmesinin engellenmesi için Kaymakamlık ve belediye başkanlığına, resmi, özel kuruluş ve şahıslara ait araçlarla sürekli çöp ve hafriyat atığı döktüğünü dile getirerek, "Bu çöpler yakılarak çay kenarındaki doğal ortamını tahrip ediyor. Bunun önlenmesi gerektiğini arz eden bir dilekçe verdik. Bu konuda belediyenin biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz" dediler

Kaynak: İHA