Kurdi-Der Kızıltepe Şubesinden Kürt Dili Etkinliği

MARDİN - Kurdi-Der Kızıltepe Şubesi, Şeyhdavut Yalçınkaya Halkevi'nin bahçesinde etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinliğe BDP Kızıltepe İlçe Örgütü yöneticileri, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe Belediye başkan yardımcıları Şemsettin Sulhan ve Burhan Kurhan, belediye meclis üyeleri, Kurdi-Der, Meyader, Maday-Der, Tuhad-Der, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, Nuda Kadın Merkezi, Mehmet Yalçın Etüt Merkezi, KESK, DİSK bileşenleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Kurdi-Der Kızıltepe Şubesi Başkanı Halil Kuzu, şöyle dedi:

"Başta Türkiye ve Mezopotamya olmak üzere dünyanın her tarafında yaşayan Kürtler anadillerini ve kültürlerini asimilasyon ve inkar politikalarına karşı korumak için sürekli Kürtçe konuşmalı ve dil üzerine eğitim almalıdır. Bu kampanyanın amacı sistemin amaçladığı asimilasyon politikalarının önü kesecektir. Bu kampanyalara Kürt halkının ve özellikle son kuşak gençlerinin destek vermesini rica ediyoruz. Kürt gençlerinin okumuş oldukları okullarda öğrendikleri yabancı dillerle değil kendi anadili olan Kürtçe dili ile kendilerini ifade etmeleri bizim için her şeyden daha önemlidir."

Kürtçe üzerinde asimilasyon ve inkar politikalarının uygulandığını öne süren Kuzu, "Kürtçe dili üzerine uygulanan asimilasyon ve inkar politikası sadece Mezopotamya değil dünyanın her tarafında yaşayan Kürtler için söz konusu" diye konuştu.

Etkinlikte verilen Kürtçe ders çocuklardan yoğun ilgi gördü. Yapılan açıklamanın ardından sinevizyon gösterimi ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: AA