Baba Katiline 30 Yıl Hapis İstemi

Eskişehir’de babası Kenan Beşpınarlar’ı muhasebe bürosunda öldürerek yangın çıkarttığı iddia edilen oğlu O.Beşpınarlar’ın yargılanmasına devam edildi.

Babası Kenan Beşpınarlar’ı öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık O. Beşpınarlar, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine savunmasını yapan sanık O. Beşpınarlar, ‘‘Ben babamı öldürdüm. Bir evlat kolay kolay babasını öldüremez. Babamı öldürdüğüm için ceza alacağım. Aldığım ceza vicdanımda çektiğimin bir gramı bile olamaz. Duyduğum pişmanlık ömür boyu sürecek. Keşke babamı öldürmemiş olsaydım’’ dedi.

Savcı mütalaasında sanık O. Beşpınarlar’a, babasını öldürmek suçundan tahrik indirimi uygulanmasını ve 24 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Ayrıca, yangın çıkartmaktan da sanık hakkında 6 yıla kadar hapis istendi.

Olay, Cumhuriye mahallesi Şen sokakta bulunan 7 katı bir iş hanının 5’inci katında meydana gelmişti. Sabah saatlerinde çıkan yangına müdahale sonrası muhasebe bürosunun içinde Kenan Beşpınarlar’ın cesedi ortaya çıkmıştı. Olay sonrası inceleme başlatan polis ekipleri, Kenan Beşpınarlar’ın oğlu tarafından öldürülüp yakılmak istendiğini belirlemişti.
Kaynak: İHA