Eski Eşi Tarafından Öldürülen Kadın

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde, yaklaşık dört ay önce PTT şubesinde 15 yıl önce boşandığı eşi Nermin Şen’i 17 yerinden bıçaklayarak öldüren Muslu Özel, olayla ilgili davanın ilk duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Eşi Tarafından Öldürülen Kadın
Katil zanlısı, duruşmada suçunu itiraf ederek cinayeti 15 yıl önce planladığını ifade etti.

Geçen Ocak ayında Sivaslı ilçesindeki PTT şubesinde bıçakla öldürülen Nermin Şen cinayeti ile ilgili dava Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Muslu Özel duruşmada suçunu itiraf etti. Duruşmayı takip eden Şen’in yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri karardan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Adalete güvendiklerini ve çıkan karardan memnun olduklarını ifade eden Nermin Şen’in kardeşi Sadık Şen, ablası ile eniştesinin yıllardır geçimsizlik yaşadığını ancak ablasının öldürülmeyi hak etmediğini ifade ederek, “Duruşmada kendimi zor tuttum. Çalışmayı sevmiyordu. Maddi imkansızlıklar yüzünden sürekli kavga ediyorlardı. Sonra boşandılar” dedi.

Nermin Şen’in yeğeni Kadir Us da, şunları söyledi: “Davanın tek duruşmada sona ermesini beklemiyorduk. Adalet yerini buldu. Karardan memnunuz. Demek ki devletimizin adalet mekanizması hâla işliyor. Ama şu da var. Devlet isteseydi Nermin ablamı koruyabilirdi. Bundan sonra başka Nermin’ler ölmesin istiyoruz.”

BU DAVA ÖRNEK OLSUN
Duruşmayı takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Cansu Kaman ise davanın ilk duruşmasında karar çıkmasına sevindiklerini söyledi.

İlk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını anlatan Kaman, sözlerini şöyle tamamladı: "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Hiçbir takdir indirimi uygulamadı mahkeme heyeti. Sanık duruşmada suçunu itiraf etti. Cinayeti 15 yıl önce planladığını söyledi ve bu süreci anlattı. Çocuklarının artık büyüdüğünü ve kendi başlarının çaresini bakabileceklerini kanaat getirerek öldürmeye karar verdiğini söyledi.

Cinayeti niye işlediği noktasında bir açıklamada bulunmadı. Bir sebep göstermedi. Çıkan karar bizim için çok iyi. Yaklaşık 30 dakikada süren davanın ilk duruşmasında karar çıkması bizi de şaşırttı. Beklemiyorduk. Demek ki hâla adalet duygusu devam ediyor. İstenince gerekli ceza verilebiliyor. Bugün burada bunu görmüş olduk. Bu tür olaylarda Nermin Şen davasının örnek teşkil etmesini arzu ediyoruz.”

OLAYIN GEÇMİŞİ
Sivaslı ilçesinde, dört çocuk annesi Nermin Şen, 30 Ocak 2013 sabahı çalıştığı PTT şubesinde eski eşi M.Ö.’nün bıçaklı saldırısı sonrası hayatını kaybetti. Olay anı PTT şubesinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. M.Ö., olaydan üç gün sonra yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA