Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Üyeleri, Sivas'ta Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, Sivas'taki programları kapsamında bir şehit ailesini ziyaret etti.

Grup başkanı Ahmet Taşgetiren, Başkan Vekili Beril Dedeoğlu, Sekreter Cemal Uşşak, grup üyeleri Doğu Ergil, Hilal Kaplan ve Vahap Coşkun, 1993 yılında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde vatani görevini yaparken, girdiği çatışmada şehit olan Hacı Avcı'nın, Huzur Mahallesi'ndeki ailesine ziyarette bulundu.

Taşgetiren, burada yaptığı konuşmada, "Çok şehit verdik inşallah bundan sonra düzelir" dedi.

Şehidin babası Mustafa Avcı ise "Gelmenizden çok memnun oldum. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Heyet üyelerinden Doğu Ergil'in, "Hala 'bu kavga devam etsin' diyenler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz-" şeklindeki sorusu üzerine Avcı, "Hiç memnun değilim. Elimden gelse, gücüm yetse ciğerlerini çıkartacağım. Ben nasıl acıyorsam, onlar da öyle acıyor yavrularına. Benim ciğerim bana nasılsa herkesin ciğeri herkese öyle. Parmağının hangisini kesersen o acıyor" ifadesini kullandı.

Şehidin kardeşi Necmettin Avcı da şunları söyledi:

"Bu sürece karşı olanlar, acıyı yaşamamış ya da acının ne olduğunu bilmiyorlar. Bu sürecin bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Eğer bir daha anne ve baba gözyaşı dökmeyecekse bir daha çocuklar anasız babasız kalmayacaksa bu süreci canı gönülden destekliyoruz. Bu süreçte tek dileğimiz, tek bayrak ve bölünmez bütünlüğün hiç bozulmadan devam etmesi."

Acılı anne Dudu Avcı ise "Bizler acı çektik geride kalanlar çekmesin. Analar ağlamasın. Kimsenin ocağına ateş düşmesin. İnşallah barış olur. Kimseler ağlamaz. Ne mutlu ki şehit annesiyim. Şehit annesi olduğum için mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından grup sekreteri Cemal Uşşak, Kuran'ı Kerim okudu.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Önder Felek

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA