Gültan Kışanak Chp’yi Eleştirdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İmralı’da “Biz orada ne konuşulduğunu bilmiyoruz” diyerek bunun propagandasını yaptığını ifade ederek, “CHP çözüm sürecini muğlak bırakmak istiyor.

Gültan Kışanak Chp’yi Eleştirdi
Üzerinde bir bulut, bir gölge olsun istiyor. Onlar bu süreci acaba boşa çıkartabilir miyiz, statükoyu yeniden güçlü kılabilir miyiz bunun derdindeler” dedi.

BDP’nin kendi içerisinde kurduğu ‘akil insanlar’ Akdeniz Bölge sorumlusu heyeti İçel’e geldi. Aralarında BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, BDP Adana milletvekili Murat Bozlak ve BDP Mardin milletvekili Erol Dora’nın bulunduğu heyet BDP Akdeniz ilçe Teşkilatı önünde ‘çözüm sürecini’ halka anlattı. Burada parti otobüsünün üstünden halka seslenen BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, önemli ve tarihsel bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Yıllarca barış için mücadele ettiklerini belirten Kışanak, “Bugün çözümün, barışın olanaklarını yarattık. Sayın Öcalan "Artık Türkiye de, Ortadoğu’da tüm halklar yan yana kardeşçe, eşitlik içerisinde yaşayabilir. Bunun zamanı geldi" diyerek bir süreç başlattı. Sayın Öcalan’ın hamlesi barışı kurmak, demokratik bir geleceği güvence altına alma hamlesidir. Bizde demokratik siyasete gönül vermiş, halkına hizmeti gören, kabul etmiş bir parti olarak halkımızın geleceğini, özgür yarınlarını kurmak için bu sürecin öncüsü olmaya sizlerle birlikte bu süreci ilerletmeye karar verdik. Bu süreci doğru anlarsak, doğru örgütlenirsek, doğru mücadele edersek kesinlikle halkımızın kazanacağın bir süreç olacak” diye konuştu.

“CHP İMRALI GÖRÜŞMELERİN ÜZERİNDE BİR BULUT, BİR GÖLGE OLSUN İSTİYOR”

Çözüm sürecini açık ve şeffaf olarak yönettiklerinin altını çizen Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yapıyorsak, ne konuşuyorsak halkımızla paylaşıyoruz. Sayın Öcalan’ın da yaklaşımı budur. Sizlerin bilgisi dışında hiçbir adımın atılmayacağının bilinmesini istiyorum. Halkın kabul etmediği, sizin kabul etmediğiniz, sizin doğru bulmadığınız hiçbir görüşme yaşanmayacaktır. Halkımız ne istiyorsa, halkımız nasıl yaşamak istiyorsa, nasıl bir çözüm istiyorsa bizler bunu yerine getirmek için mücadele edeceğiz, çalışacağız, müzakere edeceğiz. Biz bilmiyoruz. Özellikle CHP bunun propagandasını yapıyor. İmralı’da ne görüşülüyor, ne konuşuluyor bilmiyoruz diyerek bu süreci muğlak bırakmak istiyor. Üzerinde bir bulut, bir gölge olsun istiyor. Biz kendilerini defalarca davet ettik. Eğer bilmediğiniz bir şey varsa, öğrenmek istiyorsanız buyurun gelin her şeyi sizinle paylaşalım dedik. Ama onlar görüşmekten yana değiller. Çünkü onlar bilgi istemiyorlar. Onlar bu süreci acaba boşa çıkartabilir miyiz, statükoyu yeniden güçlü kılabilir miyiz bunun derdindeler.”

BDP’NİN HAYALLERİNİ ANLATTI

Çözüm süreci sonunda elde etmek istedikleri hayallerini de anlatan Kışanak, “Bizim arzuladığımız, hayal ettiğimiz demokratik cumhuriyette Kürt halkının, Türkiye halkının özgürlüğü var. Bizim mücadelesini verdiğimiz demokratik cumhuriyette kadınların özgürlüğü var. Yoksulluğu ortadan kaldıracak, emekçinin haklarını verecek, herkesin onurlu bir yaşam imkanına kavuştuğu bir gelecek var. Hayallerimizde gençlerimizin umutlarını büyütmek var. Çocuklarımızı cezaevlerine değil, okula gönderdiğimiz, güçlü bir geleceğe hazırladığımız bir çözüm projesi var. Bizim arzuladığımız, bizim mücadelesini yürüttüğümüz ana dilin özgürlüğü var. Herkes kendi anadilinde eğitim imkanına, inanç özgürlüğüne kavuşacak. Bizim hayallerimizde başörtülü diye iş imkanları elinden alınan kızlarımızın hayalleri var” şeklinde konuştu.

‘BU SÜRECİN ÖNCÜLERİ YİNE KADINLAR VE GENÇLER OLMALIDIR”

Bugüne kadar gelen süreçte her zaman kendilerine kadınların ve gençlerin öncülük ettiğini kaydeden Kışanak, “Özellikle büyük metropollerde yaşayan halkımıza çok görev düşüyor. Bugüne kadar kadınlarımız bize hep öncülük yaptı. Şimdide demokratik kurtuluş sürecine öncülük etme zamanı kadınlardadır. Ayrıca bu mücadele bir gençlik mücadelesi olarak başladı. Yıllarca da bu günlere bir gençlik mücadelesi olarak geldi. Şimdi demokratik kurtuluş sürecinin iki öncüsü olarak gençleri ve kadınları bu süreçte de bizlere öncülük etmeye davet ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından parti otobüsünden çalınan Kürtçe şarkılar eşlinde partililer halaylar çekti.
Kaynak: İHA