Kılıçdaroğlu’nun Mersin Ziyaretine Doğru

CHP İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Mayıs’ta buluşacağı İçelli iş insanlarının sorularına açık yüreklilikle cevap vereceğini, amaçlarının iş dünyasının önünü açacak her konuda destek vermek olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi’nin organizasyonunda 30 Mayıs 2013 Perşembe günü İçel’e gelerek, iş dünyasının temsilcileriyle buluşacak. CHP İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, birim üyeleri İçel Milletvekili Vahap Seçer ve Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ile İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun İçel programı ile ilgili CHP İçel İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Özkoç, çok başarılıymış gibi gösterilen Türkiye ekonomisinde tarımda, sanayide müthiş bir gerginlik olduğunu, insanların sıkıntı içerisinde, ne olduğunu bilmedikleri bir gerginlik yaşadıklarını öne sürdü. Böyle bir zamanda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, MYK’da Erdoğan Toprak’a önemli bir görev vererek, iş dünyasından sorumlu genel başkan yardımcılığına atadığını belirten Özkoç, Toprak’ın da 21 milletvekili ile birlikte İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi’ni oluşturduğu bilgisini verdi.

CHP’nin uzun yıllardan beri emek ağırlıklı, iş dünyasına uzak bir parti olarak algılandığına dikkat çeken Özkoç, “Evet, CHP emek ağırlıklı bir partidir ama iş dünyasına da uzak bir parti değildir. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye üretmelidir. Üretirken vergisini ödeyen, gelişen ve büyüyen bir ülke olmalıdır’ demektedir. Bu kapsamda iş dünyasıyla 10 ilimizde çok önemli toplantılar yaptık. Bu toplantıları yaparken asla iş insanlarımızın hangi görüşten olduklarını önemsemedik. Üretimlerini, Türkiye’ye katkı sağlamalarını önemsedik ve sorunlarının çözümünde destek olmaya söz verdik. CHP bu çerçevede Türk Ticaret Kanunu’nda, Çek Kanunu’nda, eş muafiyetinde sonuna kadar iş dünyasına destek olduk. Öneri kimden gelirse gelsin eğer Türkiye ekonomisine yarayacaksa ve ekonomiyi büyütecekse CHP destek olacaktır. CHP bundan sonra Türkiye ekonomisinin önünü açacak, ekonomiye katkı sağlayacak her olayın destekçisi olacaktır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun İçel’de 30 Mayıs’ta iş insanları ile buluşacağını, gün boyu onlarla birlikte olacağını dile getiren Özkoç, “Genel Başkanımız, iş dünyasının sorularına açık yüreklilikle cevap verecek. Amacımız, İçelli işadamlarının sorunlarını kendilerinden öğrenmek, çözüm önerilerini almaktır. İçelli iş insanları bu toplantıda sadece eleştiren değil, çözüm önerileri sunan bir CHP’yi görecekler. Biz, insanlarımızın sorunlarını onlarla birlikte konuşup, çözüm önerileri sunmak istiyoruz. Bu toplantı sonunda İçel’de iş insanlarından oluşacak bir İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Platformu kurulacak. Platform üyeleri bize sorunlarını bildirecekler, biz de bunu kanun teklifi veya soru önergesi haline getirip TBMM’de anında takip edeceğiz” dedi.

İçel Milletvekili Seçer de İçel’in, Türkiye’nin önemli bir potansiyele sahip, tarım, turizm ve sanayi alanında iddialı, gelecek 10-20 yılın ekonomik açıdan parlayan yıldızı olacak önemli bir kenti olduğunu kaydetti.

Bu anlamda, böyle bir toplantıyı İçel’de yapmaya karar verdiklerini bildiren Seçer, şunları söyledi: “İçel’in çok önemli sorunları var, bu sorunların çözümünde yıllardır bir arpa boyu yol alınamadı. Bu sorunlar bu toplantıda dile getirilecek. Biz hangi görüşten olursa olsun yurttaşlarımızı kucaklamak istiyoruz. Partimize karşı önyargıları kırmak, uzak mesafeleri yakınlaştırmak istiyoruz. CHP’nin bu çalışmaların sonuçlarını da çok kısa sürede alacağını düşünüyorum.”
Adana Milletvekili Özgümüş ise Türkiye’de özellikle sola, sol partilere karşı ‘sadece paylaşımla ilgilenir’ gibi bir önyargı, yanlış imaj olduğunun altını çizdi. Oysa tarih boyunca solun ideolojisine bakıldığında, asıl olanın üretimin ve bununla birlikte refahın artmasının yer aldığını ifade eden Özgümüş, şöyle devam etti: “CHP’nin de temel amacı, öncelikle üretimi artırmak, pastayı büyütmek ve bu pastayı da adil dağıtmak. Yani gelir dağılımı adaletini sağlamak. CHP özellikle üretimi artırmak, yatırımların, yatırımcıların önünü açmak istiyor. Onun da en doğru yolu üretim, yatırım, ihracat yapan sanayicilerimiz, ihracatçılarımız, tüccarımız, borsacımız, çiftçimizle bir araya gelip sorunları doğrudan yüz yüze konuşmak. Onun için bugün buradayız. Amacımız, yatırımın, ihracatın, üretimin önünde bir engel varsa ya da işadamlarımızın önerisi varsa doğrudan kendilerinden alıp, bunu CHP’nin politikalarını oluştururken dikkate almak ve onların işini kolaylaştırmak.”
Kaynak: İHA