Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, süs bitkileri ve kesme çiçek konusunda Türkiye'de başka yerler bulunmasına karşın, Bayındır'ın bu noktada öne geçtiğini söyledi.

Arınç, 16. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'nin açılışına katıldı.

İlçe girişinde çiçeklerle karşılanan Arınç, beraberindeki protokolle festival alanına kadar mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüne iştirak etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, açılışta yaptığı konuşmada, Manisa'da yıllardır siyaset yaptığını, bu nedenle yıllarca çeşitli vesilelerle Bayındır'a gelme fırsatı bulduğunu ifade etti.

Bugün Bayındır'a gelirken, geçmişe kıyasla çok daha rahat bir yolculuk geçirdiğine işaret eden Arınç, şunları söyledi:

"Bayındır, bize uzak değildi ama bugün geldiğim yollar geçmişte yoktu. Bugün daha hızlı, daha çabuk geldim. O yıllarda binbir meşakkatle ve uzun süreyle ancak Manisa'dan Bayındır'a gelip görüşebiliyor, bazen kongreler, bazen konferanslarda buluşabiliyorduk.

Şüphesiz çok büyük kamu yatırımlarıyla Bayındır'da yaşayan kardeşlerimizin günlük hayatını kolaylaştıran, çok önemli işler yapıldı, yapılmaya da devam edecek."

Arınç, çiçekçilikte Bayındır'ın belediye başkanının verdiği çabayla büyük bir atılım içerisinde olduğunu dile getirerek, "Özellikle süs bitkileri, kesme çiçek konularında Türkiye'de başka yerler de var ama Bayındır onların önüne geçti. Hem güzel bir tanıtmayla hem bu ürünleri yetiştirerek pazarlayarak, satarak daha da geliştirerek ve süs bitkisiyle ilgilenen dostlarımıza, arkadaşlarımıza fırsatlar ve ayrıcalıklar tanıyarak, Bayındır bu konuda yarışı her zaman önde göğüsledi" diye konuştu.

-"Çiçek uzatana kimse hayır diyemez"-

Çiçeğin her zaman sevgiyi, barışı, aşkı akla getirdiğini, bu nedenle hem İslam inancında hem edebiyatta özel bir yere sahip olduğunu anlatan Arınç, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in de ilçesini daha ileriye götürmek için çiçekten yararlandığını ifade etti.

Arınç, Kertiş'in ilçesini tanıtabilmek için Ankara'da bakanlıklarda, parlamentoda adeta kamp kurduğunu ve güzel ilişkiler oluşturduğunu belirterek, "Eğer elinizi uzatır, kucaklarsanız, elinize bir demet, bir bukle çiçekle karışınızdakinin yüzüne gülümserseniz kimse sizin talebinizi reddetmez" dedi.

-"Barışa en çok çiçek yakışır"-

Festival açılışına katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay da Bayındır'ın son 4-5 yılda çok hızlı bir gelişim içerisinde olduğunu ifade ederek, tarihsel yapıların korunmasına gösterilen özenle bir kaç yıl içinde çiçekçiliğin yanı sıra Birgi, Safranbolu gibi dünyanın bildiği bir yaşam alanı haline geleceğini söyledi.

Bahar mevsiminin yaşandığına işaret eden Günay, Bayındırlıları, "Bahar mevsimindeyiz, bahara en çok barış, barışa en çok çiçek yakışır. Çiçek üreten elleriniz dert görmesin" diye selamladı.

Arınç ve beraberindekiler festival açılışının ardından restore ettirilen ve Bayındır Belediyesi hizmet binası olarak işlevlendirilen tarihi bina ile belediyece yaptırılan çok amaçlı kültür merkezinin açılışını yaptı.

Açılışın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayındır'daki üreticilerden 11 milyon çiçek alımına ilişkin protokol imzalandı.

Arınç, imza töreninde, protokolün Bayındırlı üreteciler için İstanbul'dan yapılan çok önemli bir katkı olduğunu belirtti.

Muhabir: Ufuk Kırabalı - Tolga Albay

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak: AA