Sinop’ta 2012'nin 'iz Bırakanlar'ı Belli Oldu

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti, ‘2012 yılının İz Bırakanları’nı ödüllendirdi.

Sinop protokolünün tam kadro katıldığı törende Bürokratından, bilim adamına, söz yazarından, diş hekimine ve din görevlisine kadar geniş bir yelpazede belirlenen 13 kişi ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.Törende; İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İl Telekom Müdürü Baki Günay, İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan, eski Sinop Müftüsü Yalçın Topçu, Saray Mescidi İmamı Muhammet Başoğlu, Diş Hekimi Ekrem Doğruöz, iş kadını Ayşe Serpil Yıldız, Sinop Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Sinoplu Yüksek Uçak Mühendisi Sinoplu Sırrı Oğuz aldı. 'Gönüllerde Taht Kuranlar' dalında ise söz yazarı Levent Bektaş, Balıkçı Şükrü Gümüş ile merhum Aşık Hasan'a ödül verildi.

Yelken Kulübü'nde gerçekleştirilen 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel'in sunumuyla başlayan programa Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, AK Parti Sinop il Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl ilk defa verilen 'Gönüllere taht kuranlar' ödülü ise Sinoplu söz yazarı Levent Bektaş, Sinop'un turizm elçisi ve en yaşlı balıkçısı Şükrü Gümüş ile Sinop'un bir türküsünü günümüze taşıyan merhum Sinoplu Aşık Hasan'a verildi.

Tören, düzenlenen kokteyl ile son buldu .