Bartın Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurulu

Bartın Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi genel kurul toplantısı yapıldı.

Bartın Valisi Bülent Savur, genel kurulda yaptığı konuşmada, son yıllarda kamyoncu esnafının çalışma şartları, kullandıkları araçlar ve yolların kalitesi bakımından önemli mesafe alındığını söyledi.

Her yerde olduğu gibi ticari hayatta da bir takım sıkıntıların olabileceğini ve kamyoncuların da bu sıkıntıları ailesiyle yaşadığını ifade eden Savur, ''Direksiyon ve yollar sizin hayatınız. Lütfen yollarda dikkatli olun. Allah, kazadan beladan korusun. Yorgun araç kullanmamaya dikkat edin. Birlik, beraberlik ve dayanışma her zaman iyidir. Aranıza nifak sokmayın, dedikoduya fırsat vermeyin. Benim desteğimle çözülebilecek bir sorununuz olduğunda her zaman hazırım. Kapımız her zaman sizlere açık. Allah sizleri kazadan, beladan korusun'' dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da kentte 2001'de 800 olan trafiğe kayıtlı kamyon sayısının bugün bin 356'ya, 9 olan tır sayısının da 125'e yükseldiğine işaret etti.

Ülkenin geldiği noktayı en iyi kamyoncuların bildiğini ifade eden Tunç, ''Değişime şahit olan sizlersiniz. Yeterli mi- Değil. 2023 hedefinde daha yaptıklarımızın yarısını yaptık. OSB'yi genişletiyoruz. Önceden fabrikalar kapanırken bugün yeni fabrikaların açılması için zemin hazırlıyoruz. Ülkemiz, terör belasından kurtulduğunda daha hızlı gelişecek ve kalkınacaktır'' diye konuştu.

2008'den bu yana kooperatifin başkanlığını yürüten Ayhan Keser'in aday olmadığı ve tek liste ile gidilen genel kurulda Mustafa Tokgöz başkanlığındaki yönetim Sabri Baş, Zekai Özdemir, Satılmış Şenyerli ve Mehmet Soydan'dan oluştu.

Genel kurula, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sabri Tutum, Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı ile kamyoncu esnafı katıldı.

Kaynak: AA