Sıcağa Aldanan Ceviz ve Erik Ağacı Meyve Verdi

Kadirli ilçesinde, sıcak havalara aldanan ceviz ve erik ağacı meyve verdi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Kızyusuflu köyünde Mehmet Karaüce'ye ait bahçedeki ceviz ve erik ağacı çiçek açıp meyve verdi.
Karaüce, yaklaşık 10 yıl önce bahçesine diktiği ağaçların meyve vermesinin kendisini çok şaşırttığını söyledi.

Cevizin normalde ağustos ayı sonunda hasat edildiğini anlatan Karaüce, "Bahçemdeki erik ve ceviz ağacının kış ayında meyve vermesi beni çok şaşırttı. Normalde erik ağacı mayısta, ceviz ise ağustosta meyve verir. Bu iki ağacın aralık ayında meyve vermesiyle ilk defa karşılaştım" dedi.

Bahçesindeki erik ağacı meyve veren Rahime Tarımcı ise kış ayında erik ağacının meyve vermesinin çok şaşırtıcı olduğunu ifade ederek, "Aralık ayına girdiğimiz bu günlerde ağaçlarda yaprak kalmaması gerekirken havaların sıcak gitmesi sebebiyle bazı ağaçlarda meyve gördük" şeklinde konuştu.

- "Ceviz ağacının meyve vermesine ilk defa tanık oldum"
Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir ise bu yıl sonbahar aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı ağaçların kış ayında meyve verdiğini kaydetti.

Bölgede hava sıcaklıklarının özellikle kasım ayında mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini bildiren İspir, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin değişik bölgelerinde, özellikle Çukurova'da hava şartlarına bağlı olarak bazı ağaçlar meyve vermektedir. Bunu mevsimsel olaylar olarak görüyoruz. Ayrıca erik, armut ve üzüm gibi meyvelerin haricinde ceviz ağacının meyve vermesine ilk defa tanık oldum. Çok şaşırdım."
Kaynak: AA