Düzce Valisi Su 'Düzce’nin Tek Eksiği Tanıtım”

Düzce Valisi Ali İhsan Su tanıtım eksikliği nedeniyle bugüne kadar Düzce’nin turizm potansiyelinin iyi değerlendirilemediğini vurguladı.

Düzce Valisi Su 'Düzce’nin Tek Eksiği Tanıtım”

Düzce Valisi?Ali İhsan Su, basın mensupları ile bir araya geldi. Verdiği sabah kahvaltısında basın mensupları ile sohbet ederek Düzce ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Düzce’yi ziyaret eden bir turistin yüzmeden, at binmeye, trekingden doğa gezilerine, eko turizmden atıcılığa kadar istediği her türlü aktiviteyi yapabileceğini dile getiren Vali Ali İhsan Su, “Turizmi canlandırmak istiyorsak insanları Düzce’den geçirmeliyiz” dedi.

Düzce’de yapılan turizm çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Su, Kardüz Yaylasına ulaşımı sağlayacak yolun 10 kilometrelik kısmının asfaltlandığını belirterek “Bilindiği gibi Kardüz yolunun 10 kilometrelik kısmına sıcak asfalt yapıldı. Ayrıca Bakanlar Kurulu tarafından Turizm Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bu Düzce için çok önemli bir gelişme. İnşallah kafamızdaki projeyi uygulayabilirsek Kardüz Türkiye’nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olacak” diye konuşu.

Düzce’nin turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Vali Su şöyle devam etti: “Düzce’ye gelen çok turist var ama yeterli değil. Düzce’nin turizm potansiyeline baktığınız zaman gelen turist sayısı devede kulak. Düzce muhteşem bir turizm coğrafyası. Örnek vermek gerekirse Samandere Türkiye’nin ilk tabiat anıtı olarak ilan edilen şelalesi. Güzeldere Şelalesi Türkiye’nin en yüksekten akan şelalesi. Ancak tanıtım konusunda ciddi eksiklerimiz var.”
Ali İhsan Su, turizm tanıtımını yapmak içini insanları Düzce’den geçirmenin şart olduğunu ifade ederek “İnsanlar Abant’a gitmek gidiyor. Burada bizim görevimiz Abant’a gidecek insanların Düzce’den geçmesini sağlamak. Buradan geçsin ki Düzce’deki güzellikleri de fark etsin. Biz Abant’a Düzce’den ulaşım için asfalt çalışmaları yapıyoruz. Bizim çevre illerdeki turizm merkezlerine giden insanları bizim turizm güzergahlarımızdan geçirmemiz lazım” diye konuştu.

Düzce’de her türlü aktivitenin gerçekleştirilebileceğini belirten Vali Su, “Herkes Düzce’yi görmeli ve tanımalı. Çünkü burada hangi aktiviteyi yapmak isterseniz bunun için uygun alan var. Örneğin treking yapmak istiyorsunuz yürüyüş alanlarımız var. Yüzmek istiyorsunuz, denizimiz var. Güneşlenmek istiyorsunuz, kumsalımız var. Ata binmek isterseniz mümkün, atıcılık yapmak isteseniz mümkün, ekoturizm yapmak isterseniz mümkün. Akarsuyumuz var, mağaramız var, denizimiz var, kumsalımız var, yaylamız var, gölümüz var. Kısacası Düzce her türlü turizm potansiyeline sahip ama tanıtımı eksik” şeklinde konuştu.

Vali Su, Düzce’nin film çekimi ile tanıtılabileceğini dile getirerek “Örneğin bugün film çekimi yapılan mekanlar turizm merkezi haline geliyor. Düzce’de böyle bir şey uygulanabilir. En güçlü tanıtımı da medya aracılığı ile yapabilirsiniz. Burada gazetecilerimize çok büyük görev düşüyor” dedi.

Mevsim şartları uygun olduğu takdirde yolun yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Vali Su “Üniversite yolunun bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Biliyorsunuz oranın ihalesi yapıldı. Sanat yapılar tamamlandı. Biz bir defada yapalım bir daha bir sıkıntı yaşamayalım istiyoruz. İnşallah havalar müsait olursa Bu sene yolu bitireceğiz” dedi.

Düzce’deki prefabrike okullar ile ilgili olarak Vali Ali İhsan Su, prefabrike okullarda eğitimin sürmesinin ihmal olarak algılanmaması gerektiğini belirterek “Aslında bahsi geçen kadar çok prefabrik okulumuz yok. Şuanda Düzce’de 18 prefabrik okulda eğitim veriliyor. Bunların 14’ünün bina ihalesini zaten yaptık. Kalanları ile ilgili de şunu söyleyebilirim, kesinlikle bir ihmal söz konusu değil. Tamamen elde olmayan nedenlerle bu okullarda her hangi bir işlem yapamıyoruz. Ancak bu problemleri kısa zamanda aşacağız. Belki de önümüzdeki yıllarda bunları konuşmuyor olacağız” dedi.

Vali Ali İhsan Su son olarak toplantıya katılan tüm gazetecilerin bayramını kutladı.
Kaynak: İHA