Sanayide Enerji Verimliliği Ödüllendirilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle "1. Gaziantep Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri" etkinliği düzenlenecek.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'in dünyanın en hızlı büyüyen ilk 10 şehri arasında yer aldığına vurgu yapılarak, Gaziantep'in, aralık ayında gerçekleştirilecek olan 2. Enerji Zirvesi ile iş dünyasını buluşturacağı kaydedildi.

Her yıl tekrarlanan bölgenin enerji alanındaki en büyük organizasyonunda "bir ilk" yaşanacağı ve sanayide enerji verimliliği ödüllerinin verileceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sanayide enerji verimliliği ödülleri, enerji politikaları ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgenin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı çok sayıdaki başarılı uygulamayı paylaşmak ve diğer projelerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Yeni yatırımlar için önemli bir potansiyel oluşturan Gaziantep'in sanayi odası, ticaret odası ve organize sanayi bölgesi müdürlüğü gibi kurumların destekleriyle gerçekleştirilen törende, ödül sahipleri, Türkiye'nin enerji alanındaki önemli isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından seçilecek."

Ödüllere başvuru yapan işletmelerin, Gaziantep ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne örnek teşkil edecek iyi uygulamalarını paylaşacakları vurgulanan açıklamada, ödüllerin ise Gaziantep 2. Enerji Zirvesi'nde sahiplerine takdim edileceği bildirildi.

Kaynak: AA