Beldelerin Altyapısına 260 Bin Lira Aktarılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bazı beldelerin altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere 260 bin lira aktaracağı bildirildi.

Konya İl Özel İdaresi Kültür Sosyal İşler ve Sağlık Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Konya İl Genel Meclisi'nin 20. seçim döneminin 4. çalışma dönemi Eylül ayı toplantılarına 03 Eylül Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.

Meclis'te Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilçelere gönderdiği altyapı ödeneklerinin görüşüleceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Gündemde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ilgın İlçesi Çiğil ve Yukarı Çiğil belediyeleri, Çeltik ilçesi Gökpınar Belediyesi, Akşehir ilçesi Atakent ve Altuntaş belediyeleri, Bozkır ilçesi Dereiçi Belediyesi, Hadim ilçesi Dedemli ve Bağbaşı belediyeleri, Akören Belediyesi, Taşkent ilçesi Afşar Belediyesi, Seydişehir ilçesi Ketenli Belediyesi ve Hüyük ilçesi Mutlu Belediyesi'ne parke taşı ve bordür döşeme, atık su arıtma tesisi, yol kaplama, peyzaj, park düzenleme, tretuvar yapımı ve yol düzenleme işleri için gönderdiği toplam 260 bin lira ödeneğin İl Özel İdaresi bütçesine gelen ödenek olarak kaydedilmesi ve ilgili belediyelerin hesaplarına aktarılması konusu görüşülecek.''

Açıklamada, ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'' çerçevesinde hayırseverlerin yaptıracağı okullarda kullanılmak üzere şartlı bağışların da görüşüleceği vurgulandı.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA