'Peygamber Efendimize Hakareti De Yapılan Şiddeti De Kınıyoruz'

Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Libya’da meydana gelen protesto gösterisinde ABD Büyükelçisi Christopher Stevens’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili, Yapımcısı tarafından Müslümanları tahrik ve provoke etmek, kışkırtmak amacıyla yapıldığı itiraf edilen böyle bir film nedeniyle Müslümanların galeyana gelmesini ve bu tür şiddet olaylarına yeltenmelerini kaygı ve endişe ile izliyor bu tür şiddet olaylarını kesinlikle tasvip etmiyoruz.” dedi.

Filmin gösterime girmemesi gerektiğini vurgulayan Bayraktutar, “Filmi yapanları ve yapılmasına izin veren ABD’yi tüm Müslümanlardan özür dilemeye ve filmin gösterime girmesini engellemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yaptığı yazılı açıklamada ABD ve İsrail vatandaşı Sam Bacile tarafından çekilen ve İslam’a hakaret içeren filmin fragmanının internette yayınlanması üzerine Libya’da meydana gelen protesto gösterilerinde ABD Büyükelçisi Christopher Stevens hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Olayı şiddetle kınadıklarını kaydeden Bayraktutar, “Sevgi, rahmet ve kardeşlik dini olan İslam’ın bu tür şiddet olayları ile anımsanmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Yapımcısı tarafından Müslümanları tahrik ve provoke etmek, kışkırtmak amacıyla yapıldığı itiraf edilen böyle bir film nedeniyle Müslümanların galeyana gelmesini ve bu tür şiddet olaylarına yeltenmelerini kaygı ve endişe ile izliyor bu tür şiddet olaylarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. “ dedi.

Hangi ülkede ve kim tarafından yapılırsa yapılsın düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek gerek Müslümanların mukaddesatına gerekse diğer din ve peygamberlere saldırının kesinlikle kabul edilemez olduğunu kaydeden Bayraktutar, şöyle devam etti: “Özellikle barış ve kardeşliği önceleyen sevgi, şefkat ve rahmet Peygamberi Hz.Muhammed (SAV) ve İslamiyet’i şiddet yanlısı göstermeye çalışmak hem dininize hem de tüm Müslümanlara hakarettir.

Filmin kesinlikle gösterime girmemesi gerekir. Böyle bir saygısızlığın düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirilmesi kabul edilmez. Filmi yapanları ve yapılmasına izin veren ABD’yi tüm Müslümanlardan özür dilemeye ve filmin gösterime girmesini engellemeye davet ediyorum.

Gerek Libya’daki olaylarda Büyükelçi Stevens ve 3 korumasının ölümüne neden olan kişi ve kişiler gerekse, söz konusu filmi Müslümanları tahrik amacıyla yaptığını itiraf eden Sam Bacile hakkında da hukuki sürecin başlatılmasını ve gerekli cezalara çarptırılmalarını bekliyoruz.”