Ormana Nazmi Civan Rahvan At Yarışları Yapıldı

Antalya'nın İbradı ilçesine bağlı Ormana beldesinde bu yıl 46. Üzüm Festivali kapsamında Nazmi Civan Rahvan At Yarışları yapıldı.

Ormana Nazmi Civan Rahvan At Yarışları Yapıldı
Ormana Eynif Ovası'nda birçok ilden 50'ye yakın rahvan atın katılımıyla gerçekleşen yarışta, Baş Yarışı Side bölgesinden Erdoğan Yıldız, Büyük Arta Yarışı Side bölgesinden Hasan Delikulak, Küçük Orta Yarışı Side bölgesinden Mustafa Gölcü, Yöre At Yarışı ise Ormana’dan Mustafa Deniz kazandı.

Büyük çekişmelerin yaşandığı yarışlarda yurdun çeşitli bölgelerinden katılan yarış severler yoğun ilgi gösterdiler. Toros Dağlarının arasında 20 bin dönüm ovanın bir ucunda yapılan yarışları Alanya’dan gelen yaklaşık 40 yabancı turist de izledi. Ormana Nazmi Civan Rahvan At Yarışları Tertipleme Komistesi, kategorilerine göre dereceye giren at sahiplerine 300 lira ile 3 bin lira arasında para ödülü, madalya ve kupa verdi

Ormana Nazmi Civan Rahvan At Yarışları Tertipleme Komisyonu Başkanı Hüsnü Kahvecioğlu, bu tür etkinliklerle atalarından aldıkları kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak için kararlılıklar sürdürdüklerini belirtti

İbradı Kaymakamı Bülent Ay ise, Ormana beldesinde her yıl geleneksel hale getirilen Nazmi Civan Rahvan At Yarışları devam ettireceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA