Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde ''Polis Sergisi'' Açılışı Yapıldı

Türk Polis Teşkilatı'nın 167'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde ''Polis Sergisi''nin açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Sanat Galerisinde düzenlenen ''Polis Sergisi''nin açılış töreninde konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, polis'in halkın hizmetinde olduğu sürece her geçen gün itibar kazandığını söyledi.

Anketlerde polisin, halkın gözünde ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Çapkın, polisin bu seviyeye, senelerce, halka hizmet ederek, sokakları tırmalayarak ve gece gündüz çalışarak geldiğini kaydetti.

Çapkın polisin, halkın mağduriyetini giderdiği ölçüde prestijini arttıracağını ve destek kazanacağını anlatarak, şunları söyledi:

''Hiçbir zaman tepeden inmeci yöntemlerle insanımıza bakmadık. Onlar için ve onların hizmetinde olduğumuzu hep anlattık. Bundan sonra da amacımız bu olacak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı halkımızla paylaşacağız. 15 milyon nüfuslu İstanbul'da 40 bine yakın mensubumuzla gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' şeklinde konuştu.

Çapkın daha sonra, polis teşkilatına uzun yıllar hizmet eden emekli emniyet müdürleri, emekli polis memuru ve bekçilere hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

İlk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin de ödüllerinin dağıtıldığı törenin ardından Çapkın, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses ile birlikte serginin açılışını yaptı.

Çapkın, Türk televizyon dizilerinde canlandırdıkları polis karakterleriyle tanınan Zafer Ergin ve Oktay Kaynarca ile birlikte sergiyi gezdi.

-İstanbul'da bulunan patlayıcılar-

Öte yandan tören alanından ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çapkın, Ümraniye'de 4 adet 'halk tipi' adı verilen patlayıcıyla ilgili 4 sanıktan 3'ünün yakalandığını belirterek, ''Gaziosmanpaşa ve Dolmabahçe'deki patlayıcılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Okmeydanı'ndaki patlayıcı da imha edildi. Bunların da sanıkları bulunabilecektir. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.