Mersin Valisi Güzeloğlu, Anamur'da

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Anamur Kaymakamlığı'nı ziyaret etti.

Güzeloğlu, Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Devrim Yenikomşuoğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur'da hem ilçelerin sorunlarını belirlemek, hem de yeni yatırım olanaklarını değerlendirmek üzere yetkililer ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiğini söyledi.

Bu toplantılarda Mersin'in 2013 hedefleri ve 2023 vizyonu çerçevesinde yürütülen projeleri ele aldıklarını belirten Güzeloğlu, ''Devam etmekte olan projeleri Mersin Valiliği olarak destekliyoruz. Ancak turizm projeleri ve turizm yatırımlarını da ayrıca ele alıyoruz'' dedi.

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık sahil şeridinin önemine dikkati çeken Güzeloğlu, şöyle konuştu:

''Ören Antik Kenti'nden başlayarak sahil ve Mamure Kalesi'nde bu yıl başlayacağımız altyapı çalışmaları tamamlandığında bu sahil şeridinin potansiyelinin harekete geçeceğine inanıyorum. Mersin genelindeki turizm tesislerine 1 milyon ek yatak kapasitesi kazandırma çalışmalarımızda en büyük pay Anamur'un olacak.''

Akdeniz Sahil Yolu'nun 2014 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini anlatan Güzeloğlu, ''Bu yol tamamlandığında bölge halkının yıllardan beri süren turizmin canlanması özlemi de karşılanacak'' diye konuştu.

Güzeloğlu, Mersin'de kruvaziyer turizmini canlandırmak için çalışmalar yaptıklarını da belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu doğrultuda Miami'de katıldığımız turizm fuarında bölgemizi tanıttık ve talep aldık. İlk etapta Temmuz ayında 5-6 kruvaziyer gemisi Mersin'e gelecek. Gerekli çalışmaları yaparak bu gemilerin Anamur'u da ziyaret etmesini istiyoruz.''

Güzeloğlu, açıklamasının ardından Kaymakam Aksak, Belediye Başkanı Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Yenikomşuoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ekrem Kesikbaş ve diğer yetkililerle basına kapalı olarak toplantı yaptı .