Yunan Lider Papadimos, Brüksel'de Ak Başkanı Barroso İle Görüştü

Yunanistan Başbakanı Lucas Papadimos, ikinci kurtarma paketinin kamu ve özel sektörlerde verimliği arttıracağını, sürdürülebilir büyümeyi teşvik edeceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papadimos, Brüksel'de Avrupa Komisyonu (AK) Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüştü. İkilinin görüşmesinde, Konsey tarafından onaylanması beklenen Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) gelecek 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketinin yanı sıra 1-2 Mart'ta gerçekleşecek AB liderler zirvesinde ele alınacak konuların ele alındığı belirtildi.

Görüşme sonrası Yunan lider Papadimos ile ortak basın toplantısı düzenleyen Barroso, AB yapısal fonlarının en verimli şekilde kullanılması adına Komisyon'un teknik yardım sağlayacağını belirtti. 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketiyle, Yunan ekonomisinin canlanacağına ve istihdamın artacağına inandığını belirten Barroso, 'İkinci yardım paketinin de ilki gibi kabul görmesi, Yunanistan için çok önemli. Mali konsolidasyon ve yapısal reformların yerine getirilmesi rekabet ve büyüme gücü için gerekli 'dedi.

Komisyon'un ikinci kurtarma paketine verdiği destekten ötürü duyduğu memnuniyetini dile getiren Yunanistan Başbakanı Lucas Papadimos ise, ekonomik programın etkili ve tam olarak uygulanması adına Komisyon ile gerekli işbirliği içinde olduklarını belirtti. Yeni ekonomik programın daha geniş bir yelpazede olduğunu belirten Papadimos, kurtarma paketinin kamu ve özel sektörlerde verimliği arttıracağını ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik edeceğini ifade etti.
Kaynak: İHA