Salihli'de 1.geleneksel İndirimli Alışveriş Günleri Başladı

Manisa'nın Salihli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde başlatılan 1.

Salihli'de 1.geleneksel İndirimli Alışveriş Günleri Başladı
Geleneksel İndirimli Alışveriş Günleri, törenle başladı

Demokrasi Meydanı'nda yapılan törene İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Ahmet Özbaş, Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını STSO Başkanı Ahmet Özbaş yaptı. Özbaş, 'Şehrimizde esnaf gerçekten zor durumdadır. Yüksek kiralar, dışarıdan gelen firmalar, İzmir'in çok yakın olması Salihli esnafını zor durumda bırakıyor. Salihli halkı olarak mümkün mertebe çarşıya çıkarak ve esnafımızdan alışveriş yapmamız gerekiyor. Esnafımızın ekonomik açıdan güçlü olması Salihli halkı olarak bizlere mutlaka olumlu yönde yansıyacaktır. Salihli esnafının damutlaka kendisini yenilemesi, yeniliklere ayak uydurması günümüz, ekonomik koşullarında uygun işyerleri açması esnafların birleşerek İzmir Karayolu üzerine toplu alışveriş yerleri oluşturması gerekmektedir. Nasıl firmalar dışarıdan Salihli'ye gelip işyeri açabiliyorsa Salihlililer olarak bizde dışarıda işyerleri açabilmeliyiz ' diye konuştu.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise, 'Salihli; Kula'dan Alaşehir'den, Selendi'den Sarıgöl'den, Eşme'ye, Buldan'a, Köprübaşı'na, Gördes'e, Demirci'ye, Gölmarmara'ya, Akhisar'a, Ahmetli'ye, Turgutlu'ya, Bozdağ'a, oldukça geniş bir bölgenin ekonomik, sosyal ve ticari merkezidir. Bizler bu etkinlikle oldukça geniş bir yörenin böylesine önemli bir merkezi olan Salihli'de mevsimsel ya da ekonomik nedenlerden dolayı yavaşlayan alışverişinin canlanmasını hedefledik. Bu etkinlikle Salihli çarşısıticari ve sosyal etkinlik kazansın. Salihli İndirimli Alışveriş Günleri'nin Salihli esnafına hayırlı kazançlar getirmesini temenni ediyorum ' ifadelerini kullandı.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, 'İlçemiz stratejik bir konumdadır. Bu stratejik konumu ve gelişmişlik seviyesinin sebebiyle de çevremizdeki pek çok ilçeden pek çok vatandaşımız değişik sebeplerden dolayı ilçemize gelmektedirler. Ticari hayatımızı ne kadar çok canlandırırsak o kadar iyi olur şeklindeki bir düşünce ile bu indirimli alışveriş günleri tertip edildi. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ' dedi.

Konuşmaların ardından mehteran takımı öncülüğünde kortej yürüyüşü yapıldı. Etkinlik boyunca ilçenin çeşitli noktalarında animasyon gösterileri yapılacağı duyuruldu.
Kaynak: İHA