Kepez Varsak Park'ın İhalesi 20 Mart'ta

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'nın olimpik yüzme havuzu eksikliğini giderecek olan Kepez Varsak Park projesinin 20 Mart'ta ihaleye çıkacağını açıkladı.

Kepez Varsak Park'ın İhalesi 20 Mart'ta
Muratpaşa esnafını ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kongre ve sergi merkezi ile Kepez Varsak Park projesi ile ilgili bilgi verdi. Başkan Tütüncü, Süleyman Demirel Bulvarı'nda Varsak Stadı'nın bulunduğu 46 bin metrekare araziye inşa edilecek olan Kepez Varsak Park projesinin ihalesinin, 20 Mart'ta yapılacağını belirtti. Projenin, Antalya'nın olimpik yüzme havuzu ihtiyacını karşılayacağının altını çizen Başkan Tütüncü, projede 10 kulvarlı, 25x50 metre boyutlarında olimpik ölçülere sahip üzeri kapalı, 150 kişilik tribünü olan yüzme havuzun yer aldığını belirtti.Başkan Hakan Tütüncü, kapalı yüzme havuzunun yanına ise güneşlenme terası olan açık oyun yüzme havuzu yapacaklarını da kaydetti. Başkan Tütüncü, masal kahramanlarının anlatılacağı 5 bin metrekarelik masal adasının oluşturulacağı projede, 4 adet sinema salonu ile ağaçlık dinlenme ve piknik alanının da planlandığını dile getirdi.

Projede Türkiye Futbol Federasyonu halı saha oyun kurallarına uygun şekilde 704 kişi açık tribünü olan 2 adet futbol sahasının inşa edileceğini söyleyen Başkan Tütüncü, Türkiye Basketbol Federasyonu standartlarında 3 adet basketbol sahasının bulunduğu Kepez Varsak Park projesinde, araziyi tümüyle çevreleyen 800 metre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet parkurun olacağını da sözlerine ekledi. Başkan Tütüncü, “İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yapımına başlayacağımız projeyi 1 yılda tamamlamayı planlıyoruz. Yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olması beklenen Kepez Varsak Park projesini, belediyemizin öz kaynaklarıyla yapacağız.” diye konuştu.Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, 29 bin metrekare alanıyla Antalya'nın en büyüğü olacak olan ve ORÜS arazisine yapacakları kongre ve sergi merkezinin ihale hazırlıklarında ise sona gelindiğini belirtti.
Kaynak: İHA