Kaymakam Kadiroğu, Tohum Satış Kooperatifi'ni Ziyaret Etti

Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğu, Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Kaymakam Kadiroğu, Tohum Satış Kooperatifi'ni Ziyaret Etti
Ziyarette Kooperatif Başkanı Fethi Özver, Başkan Yardımcısı Ersan Tepe, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemalettin Toluca, Cem Özkan, Ömer Dede ve Kooperatif Müdürü İlhan Engin hazır bulundu. Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Fethi Özver, Kaymakam Kadiroğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 'Bizleri ziyaretiniz ile onurlandırdınız. Teşekkür ederiz ' dedi.

Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin Trakya Birlik bünyesindeki 48 kooperatifin en büyüğü olduğunu belirten Başkan Fethiz Özver, 'Sattığı ürün bazında, gelir ve tahsilât konusunda en büyük kooperatif biziz. Ortak sayımızda 2000'li yıllarda 10 bin 700'lerdeydi, şimdi ise 3 bin 462 civarında. Trakya Birlik genelinde ortak sayımız 2000'li yıllarda 110 bin civarındayken, şimdi ise 49 bin civarındadır. Bu sayının azalmasına en büyük etken çiftçimizin yan ürünleri ekmesi ve büyük çiftçilerinortaya çıkmasıdır ' diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu ise, bu günlerin, eski çiftçilik günleri ile kıyaslanamayacak derecede ileri tekniklerle donatıldığını, eskiden toprakların nadasa bırakıldığını belirtti.

Trakya Birliğin Türkiye'de Bitkisel yağ üretiminde yine bir numara olduğunu belirten Başkan Fethi Özver, 'Türkiye'nin yıllık 1.5 milyon ton yağa ihtiyacı var. Bunun yarısını Türkiye üretiyor. Diğer yarısı ise dışarıdan ham yağ olarak veya Ayçiçeği olarak ithal ediliyor ' dedi

Kaynak: İHA