Ergenekon Partisi Genel Başkanı İle Birlikte 6 Kişi Gözaltında

İzmir'de düzenlenen operasyonda, tanınmış işadamlarından tehdit ve şantaj yoluyla para sızdırdıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar arasında Ergenekon Partis Genel Başkanı T.Ü. ile eşi A.Ü., kardeşi B.Ü., Susurluk davası sanıklarından eski MİT görevlisi H.A., 2008'de düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan ve radyo binasında kurduğu gizli işkence odasıyla adı anılan eski asker C.Ç. ile V.K. bulunuyor.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran bazı tanınmış işadamları, bir grubun kendilerinden tehdit ve şantajla para sızdırmak istediğini ihbar etti. Bunun üzerine harekete geçen polis, zanlıların kimliklerini belirledi. Bu sabaha karşı de önceden belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. Zanlıların, tanınmış bazı işadamlarının açıklarını aradığı, bulamadıklarını da çeşitli bahanelerle tehdit ettiği ve bu yolla para sızdırmaya çalıştığı öne sürüldü.

AVUKATLAR DEVREYE GİRİYOR

Zanlıların son olarak, Türkiye genelinde yaygınlaşmış bir tatlı firmasının sahibini tehdit ederek 500 bin lira istediği iddia edildi. Tatlı sektörünün önde gelen işadamlarından birine ait olan mağazalar zincirine giden bir şebeke elemanı, önce tatlı yedi. Tatlıdan dolayı rahatsızlandığını söyleyerek zanlı işadamıyla irtibat kurdu. Yediği tatlıdan zehirlendiğini, dava açacağını ancak anlaşma yoluna gidebileceklerini belirtti. Şebeke üyeleri, daha sonra avukat ayağını devreye soktu. Şebekeyle bağlantılı olduğu iddia edilen avukatlar, işadamıyla irtibat kurarak dava açmayı planladıklarını, anlaşma olması halinde vazgeçebileceklerini söyledi. Şebekenin medya ayağında yer alan ve internet haber sitesi bulunan başka bir şebeke üyesi de devreye girerek, işadamının istenen parayı ödememesi halinde işyeriyle ilgili asılsız haberler yazılacağını söyledi.

Zanlılardan H.A.'nın üzerinde sahte MİT kimliği çıktı. Bazı zanlılarda ise 2 adet polis kimliği, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet sahte basın kartı ve 83 adet fişek ele geçirildi. H.A.'nın, kendisini çevresine 'Derin devletin adamıyım. ' diye tanıttığı ileri sürüldü.

RADYODAKİ İŞKENCE ODASIYLA TANINDI


Zanlılar arasında bulunan C.Ç.'ye yönelik olarak, 2008 yılında da bir operasyon düzenlenmişti. C.Ç.'nin o dönemde kendisini JİTEM elemanı olarak tanıttığı, kendisine ait radyo istasyonunda özel işkence odası yaptırdığı belirlenmişti. Haraç vermeyen kişileri bu odada dövdürdüğü iddia edilmişti.