Amerika'nın Talebi Reddedildi: Megaupload'un Sahibi Tutuksuz Yargılanacak

İnternette kurduğu Megaupload adlı site üzerinden illegal olarak film ve müzik paylaşımına imkan veren Alman internet korsanı Kim Schmitz tutuksuz yargılanacak.

Ocak ayında Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde göz altına alınan Schmitz geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Amerikan hükümeti adına Schmitz'in yeniden hapse konmasını isteyen avukatların talebi Yeni Zelendalı Hakim Tim Brewer tarafından reddedildi.

Almanya'nın Kiel kentinde doğan Schmitz, Megaupload sitesini kurdurtan sonra Finlandiya vatandaşlığını da almış ve ismini Kim Dotcom olarak değiştirmişti. Amerikalı yetkililer Schmitz'in kurduğu sitenin film ve müzik endüstrisini en az 500 milyon dolar zarara uğrattığını öne sürüyor. Amerikan makamları, ayrıca Schmitz'in bu ülkede yargılanmak üzere Amerika'ya iade edilmesini istiyor. Schmitz'in iadesi durumunda 20 yıl hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor.

Yeni Zelanda'da ev hapsinde tutulan, internet ve helikopter kullanması yasaklanan Schmitz'in Amerika'ya iadesiyle ilgili dava Ağustos ayında görülecek.