Türkiye Üniversite Oyunlarının Adana’da Yapılması Önerildi

Türkiye Üniversite Oyunlarının 2013 yılında Adana’da yapılması önerildi.

Öneri Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu 'ndan geldi.

Yarın Merkez Park 'taki pistte yapılacak olan Türkiye Üniversiteler Kros Şampiyonası için Adana 'da bulunan Prof. Dr. Sunguroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz 'ı ziyaret etti.

Aldırmaz 'a üniversite sporlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, “Her yıl Türkiye Üniversite Spor Oyunları gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl Konya 'da yaptık. Bu yıl da mayıs ayında Eskişehir 'de yapacağız. Gelecek yıl bu güzel organizasyonu Adana 'da yapmak istiyoruz.” dedi.

Türkiye Üniversite Spor Oyunlarına Edirne 'den Ardahan 'a Türkiye 'deki tüm üniversitelerin katıldığını ve 4 bin dolayındaki sporcunun kaynaştığını anlatan Prof. Dr. Sunguroğlu, “İnşallah 2013 'te de bunu Adana 'da gerçekleştiririz.” ifadesini kullandı.

Öneriden memnun olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, 'Planlamasını yapalım, gerekli hazırlıkları tamamlayalım. Böyle güzel bir organizasyona Adana layıkıyla ev sahipliği yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin spor yapması için tüm olanaklarını seferber ettiklerini anlatan Aldırmaz, 41 mevcut yüzme havuzunun yanında 7 havuzun yapımının sürdüğünü, 21 'i tribünlü 38 futbol sahası yaptıklarını, spor salonları hizmete soktuklarını anlattı.

Aldırmaz, Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte hareket ettiklerini ve güzel sonuçlar aldıklarını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Sunguroğlu, ziyarette Aldırmaz 'a federasyon rozeti hediye etti ve Üniversite Kros Şampiyonasına davet etti.