Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü Valilik Binasında

Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü, Bartın'a yeni Valilik binasındaki yerine taşındı.

Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü Valilik Binasında
4 Temmuz 2012 tarih ve 27984 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 29 Haziran 2011 tarih ve 645 sayılı ''Orman ve Su İşleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'' gereğince Bartın merkezli kurulan Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü yeni Valilik binasında hizmet vermeye başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlık Makamının 27 Aralık 2011 tarih ve 535 sayılı olurlarıyla Milli Park Müdürlüğü görevini yürütmek üzere Orman Yüksek Mühendisi Umman Dede görevlendirilmiş olup, Müdürlük yeni Valilik binasının 3. katında hizmet vermeye başladı. Küre Dağları Milli Parkı Müdür Vekili Umman Dede, 'Bartın'da merkez, Amasra, Kurucaşile, Ulus, Kastamonu İlinde Azdavay, Cide, Pınarbaşı, Şenpazar olmak üzere toplam 8 ilçe hududunda yer alan 37 bin hektar alanın taşıdığı önem nedeniyle 2000 yılında Milli Park statüsü ile koruma altına alındı.

Yapılması planlanan yatırımların dışında, Türkiye'nin önemli bir bölgesi olan Küre Dağları Milli Parkı'nın ulusal ve uluslar arası kamuoyunda tanıtımının da yapılması için müdürlük olarak projeler hazırlandı. Türkiye'de bulunan milli parkların tümü ekolojik turizmin gelişmesinde büyük önem taşımakla birlikte, tehlike altındaki 'Karadeniz Nemli Karstik Orman' eko sisteminin en iyi yabanıl örneklerine sahip olan Küre Dağları Milli Parkı bu özelliği ile Avrupa'da korunması gereken 100 orman sıcak Noktası içinde yer almaktadır. Doğal kaynakları ve eko turizm potansiyeli nedeniyle Küre Dağları Milli Parkı, Avrupa'nın en önemli korunan ağı olan Pan Parks için Türkiye'den aday olan ilk korunan alandır ' dedi.Doğal kaynakların daha iyi korunması, alan ziyaretçileri için gerekli alt yapı ve organizasyonların daha iyi hale getirilebilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.
Kaynak: İHA