Belediye Başkanı Birkan Açıklaması

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ilçelerindeki 500 dönümlük alanın turizme tahsisinin yaz sonuna kadar biteceğini söyledi.

Birkan, yaptığı açıklamada, ilçelerindeki 500 dönümlük arazinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm tahsisine çıkarılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Plan çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Birkan, ''Binlik, 5 binlik planların yapımına geldik. Bunlar tahminen 2-2,5 aya kadar çıkar. Sonraki süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı'na evraklarımızı götüreceğiz. Onlar da tahsise çıkar'' dedi.

İşleyişin en hızlı şekilde sürmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Birkan, şunları kaydetti:

''Bu işin hızlı şekilde sürmesi peşinden koşmaya bağlı. İlçede turizm tesislerinin kurulması için firmalardan talepler var. İlçemizde oteller yapmak istiyorlar. Tahsis, yaz sonuna kadar gerçekleşir. Turizm tahsisi ile çok sayıda 5 yıldızlı otelin kurulması öngörülüyor. Buranın turizme açılması, ilçemizin önünü açacaktır. Büyük ölçekli turizm yatırımları, tahsisler sonrası geliyor. Yeni yapılacak tesisler ilçedeki yerli ve yabancı turist sayısını da artıracaktır.''

Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA