İbradı ve Gündoğmuş İlçeleri Matab'a Kabul Edildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Olağan Genel Kurulu'nda, İbradı ve Gündoğmuş belediyelerinin üyelik talepleri 186 oy ile kabul edildi.

İbradı ve Gündoğmuş İlçeleri Matab'a Kabul Edildi
Manavgat Çevre Koruma, Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’nin (MATAB) Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, MATSO Otogar Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

MATAB’a İbradı ve Gündoğmuş belediyelerinin de alınarak birliğin devam etmesinin sağlanması ve ilçe arıtmasının Manavgat Belediyesi’ne devri konusunun görüşüldüğü toplantı 212 üyenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda divana 4 ayrı önerge verilirken,Çolaklı, Ilıca, Gündoğdu, Taşağıl ve Sarılar belediye başkanlarının verdiği önergede Ulualan mevkinde bulunan arıtmaya MATAB tarafından 13 milyon 964 bin TL yatırım yapıldığı ve Manavgat Belediyesi’nin ödediği rakamın 800 bin TL olduğu belirtildi. Yatırım tutarından Manavgat Belediyesi’nin payının düşülerek arıtma tesislerinin Manavgat Belediyesi’ne 13 milyon 164 bin TL’ye devredilmesi önerildi.

MATAB Meclisi’nin CHP’li Üyesi Erşan Özden’in verdiği önergede ise Manavgat Belediyesi’nin AB ve Çevre ve şehircilik bakanlığıyla birlikte yaptığı altyapı projesi hatırlatılarak, arıtmanın bu projede hizmet alınan yer olarak belirtildiği ifade edildi. Bu nedenle Manavgat’ın özel bir statü kazandığı ve arıtmanın Manavgat Belediyesi’ne devri, tahsisi veya kullanım hakkının verilmesi istendi. İki teklif te kabul edildi.

Toplantıda İbradı ve Gündoğmuş’un üye olarak kabul edilmesi maddesi, 186 kabul, 3 çekimser olmak üzere oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda bulunan bazı üyelerin neden sadece Manavgat arıtma, diğerleri ne olacak şeklindeki sözlerine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Biz AB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla ortak bir proje yaptık. 20 milyon Euroluk bir proje yürütülüyor. Yüzde 40’ını teslim aldık. Projede Manavgat arıtmada hizmet alınan yer olarak yer alıyor. Diğer arıtmalarımız ve altyapımız Büyükşehir veya ASAT’a devrolunacak. Bizim arıtmayı kurtarma şansımız var. Bu yüzden arıtmanın devredilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA