Tedavi Gören Yönder'in Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Yaklaşık bir yıldır Parkinson hastalığı ile mücadele eden ve geçen ay felç geçiren yönetmen, Tunca Yönder'in sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Datça'da oğluyla birlikte yaşayan Yönder, geçen ay felç geçirmesi üzerine İzmit'teki Romatem Fizik Tedavi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Burada nöroloji ve fizik tedavi uzmanları tarafından 1 aydır tedavisi yapılan Yönder'in sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Yönder'in tedavisiyle ilgilenen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İmdat Özkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yönder'in hastaneye Parkinson benzeri felç şikayeti ile geldiğini belirterek, Yönder'in aynı zamanda bel ve boyunda kireçleme ile fıtıkların mevcut olduğunu söyledi.

Yönder'e önce rehabilitasyon tedavisi uyguladıklarını anlatan Özkul, ''Yürüyüş bozukluğu mevcuttu, hastamıza yürüyüş egzersizleri, denge egzersizlikleri, konuşma terapisi uyguladık. Bu tedavilerimiz devam ediyor. Hastamız ilk geldiğinde hiç konuşamıyordu. Şimdi az da olsa konuşuyor. Yürüyüşünde önemli mesafe katedildi. Tunca beyin hayati bir tehlikesi yok. 1 hafta 10 gün sonra taburcu etmeyi düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

-''Çocuklarımdan soran olmadı''

Her geçen gün kendisini iyi hissettiğini dile getiren Yönder ise 3'ü üvey olmak üzere 4 çocuğundan hiçbirinin kendisini arayıp sormadığını ifade etti.

Kimsenin gelmesini de istemediğini anlatan Yönder, bu güne kadar yüzlerce oyuncu ve yönetmen yetiştirdiğini ancak hastalandığından bu yana sadece Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Yılmaz Atadeniz ile bir kaç arkadaşının kendisini ziyaret ederek destek verdiğini kaydetti.

Yönder, tedavi masraflarını hastane tarafından karşılandığını ifade ederek, iyileştikten sonra Datça'daki evinde yaşamını sürdüreceğini bildirdi.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA