Yozgat Belediye Başkanı Başer'e Avrupa Siyaset Ödülü

Almanya’nın Berlin Aria Kunst Akademie Akademische Künstler Veränderung Programı kapsamında Türkiye’den her yıl düzenli olarak yılda bir kişiye vermeyi öngördüğü, dünyanın en prestijli ve saygın ödülleri arasında yerini alan 2012 'Europäischer Kulturpreis Für Politik' (Avrupa Siyaset Ödülü) ve 'European Order of Merit'in (Avrupa Liyakat Beratı) Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e verilmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

Aynı ödül geçen yıl Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da verilmişti.Almanya’da 39 katılımcı ülkeden 146 sanatçı, şair, yazar, bilim ve siyaset insanının çalışmaları ile resmi aday adayı gösterildiği konsey toplantısı son derece çekişmeli geçti. Akademinin ödül konseyi tarafından aday adaylığı onaylanarak, adaylık sürecinde yarışan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, siyaset alanında Türkiye’yi temsil eden tek siyaset insanı olarak yer aldı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, dünyanın en prestijli ve saygın ödülleri arasında yerini alan 2012 Avrupa Siyaset Ödülü ve Avrupa Liyakat Beratı’na layık görüldüğü için büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Başkan Başer, "Bu mutluluğumuzu Yozgatlılarla paylaşmak istiyorum. Bu ödül bizim için Yozgat’ımız için gerçekten çok önemli bir ödül. Her yıl Dünya’dan bir ülkeden bir kişiye veriliyor. Bu yılda yapılan oylamada Türkiye’den Yozgat belediyesine verilmiştir. Bu bizi gururlandırdı. Çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz. Yozgat belediyesi, Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleri ile Türk Dünyası ülkelerinde birçok çalışma yaptı. Bu ülkelerde yaptığımız çalışmalar ile ilimizde yaptığımız çalışmalar değerlendirilmiş ve Yozgat belediyesi bu ödüle layık görülmüştür. Bu konuda bize destek veren Almanya’daki ve komisyondaki hemşerilerimize ve komisyon üyelerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehirler varken bu ödülün bize verilmesi bizim için büyük bir anlam ifade ediyor." diye konuştu.