En Güzel Bayram Hediyesi Aziziye’den

Kentsel dönüşümün örnek ilçesi Aziziye’de bir süre önce kurası çekilen TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi.

En Güzel Bayram Hediyesi Aziziye’den
Vatandaşlar evlerine taşınmaya başladı.

Aziziye Belediyesi, Ilıca’da yapımı tamamlanan 320 konuttan 236’sını hak sahiplerine teslim etti. Geçtiğimiz günlerde kura çekimi yapılan konutlar, Kurban Bayramı öncesinde hak sahiplerine teslim edildi. Ilıca Eski Mahalle’de yapımı tamamlanan 320 konut, Eski Mahalle Kentsel Dönüşüm 1. ve 2. etapta hak sahibi olan 236 aileye teslim edildi. Kalan 84 konut ise, Yeşil Mahalle’nin dönüşümünde kullanılacak.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bayram öncesi konutların hak sahiplerine teslim edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hemşehrilerimiz büyük özveri ve fedakarlık örneği sergileyerek, kentsel dönüşümde belediyemize ve TOKİ’ye yardımcı oldular. Konutların yapıldığı birinci etapta 45 ve ikinci etapta da 191 hak sahibi bulunuyordu. Toplamda 236 konut hak sahiplerine teslim edildi. Elimizdeki 84 konutu da Yeşil Mahalle’nin dönüşümünde kullanacağız. Bu konutların tamamlanması ve hak sahiplerine teslim edilmesi kentsel dönüşümde işimizi kolaylaştırdı. Artık Aziziye’de dönüşüm daha hızlı sağlanacak ve ilçemiz özlenen ilçe hedefine koşar adım yürüyecektir.” dedi.

DÖNÜŞÜM HIZ KAZANDI Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birisinin de konut sıkıntısı olduğuna işaret eden Başkan Cengiz, Ilıca’da yapılan 320 konutun dönüşüme büyük ivme kazandıracağını ifade etti.

Kentsel dönüşümde Aziziye’nin örnek ilçe olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Gezköy ve Ilıca’da 4 yılda 450 bin metrekare alanın kamulaştırılmasını tamamladık. Gezköy’ün dönüşümü tamamlandı, ihale süreci devam ediyor. Ilıca’da ise 320 konut tamamlandı ve şimdi Eski Mahalle 2. etapta ödemeler yapılıyor. Yeşil Mahalle’de hak sahipleriyle görüşmeler sürüyor. Çok hızlı bir şekilde hemşehrilerimizin de desteğiyle önemli mesafeler alıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Cengiz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümete, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum milletvekillerine ve TOKİ Başkanlığı’na kentsel dönüşüme desteklerinden dolayı da teşekkür etti .
Kaynak: İHA