Galericiler Kış Uykusunda

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Aydın, 2012 yılı kış sezonunun durgun başladığını kaydetti.

Galericiler Kış Uykusunda
  Gündemde olan yerli otomobil konusunda da yorum yapan Başkan Muharrem Aydın, yerli otomobil üretiminin başlaması ile beraber hem birinci, hem de ikinci el otomobil fiyatlarında düşüşlerinin yaşanacağını ileri sürdü.

Kış sezonun durgun geçtiğini ifade eden İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Aydın, 'Kış sezonu olması sebebiyle fiyatlarda artış da yok, düşüş de. Bu ay araçlarda bandrol ayı. Bizim işlerimiz bandrol aylarında yavaşlıyor. Şubat ayının da böyle durgun geçeceğini düşünüyoruz. Mart ayı itibariyle işlerimizin açılacağını ümit ediyoruz. Önceki yıllara göre bu kış sezonu nispeten daha iyi geçiyor 'dedi.

Ülke gündeminde yer alan yerli otomobil konusunun gün geçtikçe olgunlaştığını dikkat çeken Aydın, yerli otomobilin üretilmeye başlanması ile beraber diğer otomobil fiyatlarında düşüş olacağını ileri sürerek, 'Tabii ki, yerli üretim piyasaya çıktığı zaman fiyatlar biraz daha aşağı düşer. Mesela eski yerli otomobiller, Şahin, Doğan gibi araçlar halen daha revaçta. Çünkü çok satılıyor, yedek parçaları ucuz, alım gücü var. Yerli otomobil üretildiği zamanda satılacağını ümit ediyorum. Talep olur. Diğer araba markaları da yerli otomobil ile rekabet etmek için mutlaka fiyat düşürme yoluna gideceklerdir 'diye konuştu.

Şampiyon olma yolunda hızla ilerleyen İnegölspor`a kooperatif olarak maddi destekte bulunduklarını hatırlatan Aydın, İnegöl Galericiler Sitesi`nde faaliyet gösteren 33 işyeri sahibinin İnegölspor`a toplam 16 bin 500 lira destekte bulunduğunu söyledi. Aydın, 'İnegölspor`umuz çok güzel bir çıkış yakaladı. Yoluna devam ediyor. Biz de İnegöl`ün markası olan takıma elimizden geldiğince destekte bulunduk. Diğer iş kollarının da deste vermesini istiyoruz 'dedi.  
Kaynak: İHA