Belediye Başkanı Burun: Viranşehir‘de Yatırımcı İçin Her Şey Hazır

Viranşehir Belediye Başkanı Mehmet Burun, Viranşehir’in sahip olduğu tarım potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, yatırımcıları ilçeye yatırım yapmaları konusunda davette bulundu.

Viranşehir Belediye Başkanı Mehmet Burun, Viranşehir’in sahip olduğu tarım potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, yatırımcıları ilçeye yatırım yapmaları konusunda davette bulundu. İlçenin binlerce dönüm ekilebilir sulu araziye sahip olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Burun, yıllardır elde edilen buğday, pamuk, mısır ve mercimeğin başka illere gönderilerek ekonomiye kazandırıldığını ve Viranşehir ilçesinin bu konuda elde etmesi gerek kazancın büyük bir bölümünü dışarıya kaptırdığını söyledi.

İlçede makarna, un, bulgur, mercimek gibi tahıl ürünleri ve ambalaj fabrikalarının kurulabileceğine işaret eden Başkan Burun, yeni bir kentin doğması için var güçleri ile çaba gösterdiklerini söyledi.

Belediye olarak ilçeye yatırım yapmak isteyen girişimcilere her zaman ve her şartta yardımcı olacağını belirten Burun, ilçenin güzelleşmesi ve modern yapısı için ise yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Viranşehir Belediye Başkanı Mehmet Burun, ilçenin 100 bin metrekare parke taşını 16 mahalleye döşediklerini, ilçenin değişik yerlerine 36 adet parkın vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getirdi. Başkan Burun, “Viranşehir’de şu anda altyapısı yapılmayan hiçbir mevki bulunmamaktadır. Bölgenin en büyük otogarını yıl sonunda hizmete açacağız. 270 işyerinden oluşan modern ve kullanışlı buğday pazarımız bölgenin hububat alışverişi için hizmet vermektedir. Halpazarı ilçenin önümüzdeki yıllardaki ihtiyacını karşılayacak kapasitede hizmete açılmıştır. İlçe merkezi eski otogar arkasında yapılan anfi tiyatro salonu Viranşehirlilerin hizmetine girmiştir.”

Onlarca yeni yol ve sokak açtıklarını belirten Başkan Burun, tek amaçlarının kenti yaşanabilir ve halkı yönetime ortak ederek ekolojik bir şehir ortaya çıkarmak olduğunu, bu amaçla sadece bir yılda 10’dan fazla parkı halkın hizmetine sunduklarını kaydetti.

Viranşehir Belediyesi olarak hiçbir kuruma ve personele borcu olmadığını ifade eden Burun, kasasında bulunan paralar ile halka hizmeti kendilerine şiar edindiklerine ve kısıtlı imkânları ile Viranşehir’i 50 yıl sonrasına hazırladıklarını sözlerine ekledi.