9 Yaşında İlçenin En Çok Tercih Edilen Davulcusu Oldu

Çankırı‘nın Ilgaz ilçesinde 9 yaşında bir ilköğretim öğrencisi, hafta sonları ve yaz tatillerinde baba mesleği olan davulculuk yaparak hayatını sürdürüyor.

9 Yaşında İlçenin En Çok Tercih Edilen Davulcusu Oldu
Ilgaz‘da 9 yaşındaki Eren Akkaya, düğünlerde davul çalarak vatandaşları eğlendirirken, tatil yapma hayalleri ile yaşıyor. Ilgaz Atatürk İlköğretim Okulu 2.sınıf öğrencisi olan Akkaya‘ya, Ilgazlılar tarafından "Ilgazlı Aşık Eren" lakabı takılmış. Annesi, babası ve 2 kardeşiyle yaşama tutunmaya çalışan küçük Eren, davulculuk yapmaya 5 yaşında başlamış. Anaokulundan itibaren davulculuk yapan küçük Eren, tatillerde arkadaşları gibi gülüp oynamak yerine aile bütçesine katkı sağlamak için düğünlerde davulculuk

yapıyor.

Babasının yaptığı minik davulla Ilgaz‘daki düğünlerin vazgeçilmez sanatçısı olan küçük çocuk, ilçe halkı tarafından da en çok tercih edilen davulcu sıfatını kazanmış. Düğünlerde aldığı parayla ailesinin bütçesine katkıda bulunduğunu belirten ‘‘Ilgazlı Aşık Eren", tek hayalinin öğretmen olmak olduğunu söyledi.

Tatillerde davulculuk yaparak ilçe halkının ilgisini çeken Eren Akkaya, okul hayatında da başarılı bir grafik çiziyor. Tüm derslerinin başarılı olduğunu da dile getiren Akkaya, okul çıkışlarında gece yarılarına kadar hem davul çaldığını sonrasında ise derslerine zaman ayırdığını dile getirdi.

Zaman zaman babasıyla zaman zaman ise yalnız düğünlerde ve nişanlarda davul çalan Akkaya, davul çalarak insanların ilgisini çekmekten de oldukça memnun. Kendisinden büyük olan ablasının okuluna devam ettiğini, 6 yaşında bir kardeşi daha olduğunu belirten küçük Eren, kardeşine sahip çıkacağını, davul çalmayı öğretmeyeceğini ve okuyabilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Küçük davulcunun Ilgaz‘da yapılan düğünlerde öncelikli olarak tercih edildiğini ifade eden ilçe halkı, küçük yaşta sanatçılığa olan ilgisini de hayranlıkla takip ettiklerini söylediler.

Kaynak: İHA