Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık Pütürge'de İncelemelerde Bulundu

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, parti teşkilat üyeleriyle birlikte Pütürge İlçesi Danışma toplantısına katıldı.

İlçe parti binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milletvekili Öznur Çalık, Pütürge yolunun önceki durumuyla hizmetlerden sonraki durumu arasındaki farka dikkat çekerek, yolun genişletilmesi ve düzeltilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Nemrut Dağı konusunda Malatya ile Adıyamanlılar arasında yaşanan sorunlara da değinen Çalık, "Değerli Adıyamanlı hemşerilerim bu konuda bana sitemkarlar. Öznur Hanım Nemrut konusunu çok gündeme getiriyor diyorlar. Ama ben şunu çok açık ve net söylüyorum: Nemrut Adıyaman sınırları içerisinde olabilir ama Pütürge'den de ulaşımı bu kadar kolay iken ve UNESCO'nun dünya mirası diye adlandırdığı Nemrut'a Malatya'dan da Pütürge'den de ulaşımı sağlamamız gerekiyor. Bunun için de hem bu yaptığımız yollar Tepehan
yolumuz dahil olmak üzere hem bu yollar hem de Tepehandan sonra Karasu'dan sonra Nemruta kadar ulaşan yollarımızı özel idaremizin karayolu destekleri ile paralarını çıkarttırarak inşallah en güzel ve en kaliteli yolu sizlere ve buraya gelecek turistlere kazandıracağız" dedi.
Milletvekili Çalık, "Özel İdarenin bir yeri var ama Şevket dayı oraya turistleri götürmeye buradan yol güzergahı yapmaya çok çaba sarf etti. Hakkını teslim etmek lazım. Ve orda ki binanın yıkılması söz konusu oldu ama biz dedik ki bu binayı asla yıkamazsınız. Ne zaman yıkarsınız? Bize Pütürge'ye yeni biz hizmet binası yaparsanız ancak o zaman yıkarsınız ve binlerce kere şükürler olsun şu anda Nemrutun hemen ayağının altında bir hizmet evi yaptırıyoruz ve 2 trilyon parasını da çıkarttık hayırlı uğurlu
olsun" ifadelerini kullandı.
Pütürge'den gelen Nemruta giden turistlerimiz kör noktada kalmasın. Oradan da Adıyaman'a gitsin oraları dolaşsın ve dönsün memleketine. Bizim gönlümüz bunu arzu ediyor. Eğer bu yol güzergahı yapılırsa amenna ama yapılmazsa biz Malatya Pütürge Nemrut yolu Allahın izniyle turistlerimize de hemşerilerimize de çok önemli kazanım olarak sağlayacak ve onların hizmetine de inşallah sunacağız. Tabi bu sizlerin destekleri ile bizlere vermiş olduğunuz güç ve kuvvet ile sağlanacak" dedi.
Milletvekili Çalık, toplantıdan daha sonra esnafı ziyaret etti.