Mustafa Destici'den Çarpıcı Açıklamalar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici çarpıcı açıklamalarda bulundu

Mustafa Destici'den Çarpıcı Açıklamalar
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici çarpıcı açıklamalarda bulundu. Devletin terörle ciddi anlamda mücadele etmediğini savunan Destici gündemdeki iki dil tartışmaları hakkında da ülkenin bir tane dili olduğunu ve asla taviz vermeyeceklerini söyledi.
BBP il binasında bir basın toplantısı düzenleyen partinin Genel Sekreteri Mustafa Destici gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Devletin terör ile ciddi anlamda mücadele etmediğini savunan Destici, "Türkiye 26 yıldır güya terörle sözde mücadele ediyor. Fakat bize kimse anlatamaz bu devletin ciddi anlamda terörle mücadele ettiğini. Eğer bu devlet ciddi anlamda terörle mücadele etmiş olsaydı bugün PKK diye bir bela milletin başında olmazdı. Terör örgütü eylemlerine ara verdiği zaman eski genelkurmay başkanının sözünü hatırlarsak 'Biz bitti sandık" dedi. Yani bunu bir genelkurmay başkanı söyledi ne kadar acı bir durum. Terör eylem yapmadığı zaman bir vatandaş terör yok edildi sanabilir ama bir genelkurmay başkanı bunu söylüyorsa, 'Biz terör bitti sandık' diyorsa o zaman burada terörle mücadele edilmediğini, senin terörle mücadelede istihbaratın olmadığını ve senin gerçekten bu anlamda donanımlı, yetişmiş bir kadrolarının olmadığını görüyoruz. Biz Büyük Birlik Partisi olarak rahmetli liderimiz ile birlikte 53 sayfalık terörle mücadele raporu hazırladık. Bunu hem cumhurbaşkanına, hem başbakana hem de ilgili bürokrasiye teslim ettik. Bunun içerisindeki en önemli tezlerden birisi mobil birliklerdir. İki bin, üç bin kişilik yiğit Anadolu evlatlarından mobil birlikler kuracaksınız, bunlar aynı teröristler gibi dağda yaşayacak, 15 bin dolar maaş alacak, 5 yılda emekli olacak ve işi gücü sadece terörle mücadele etmek olacak ve devlete baş kaldıranı aşağı düşürecek. Biz bunu teklif ettik ve bunlar bunun karşısına profesyonel orduyu kurdular. Ama profesyonel orduda ne oldu? Bir karakolumuzu bastıkları zaman, bir yolumuzun kesildiği zaman, bir şehirde eylem yapıldığı zaman terör gündeme geliyor, bununla ilgili terör zirveleri toplanıyor, MGK'lar toplanıyor, bir takım kararlar alınıyor. Terör geri çekildiği zaman, 'Sözde eylemsizlik kararı aldım' dediği zaman sanki terör yok olmuş gibi hiçbir şey yapılmıyor. Şimdi ne yapılıyor terörle mücadelede ülkede? Nerede kaldır profesyonel ordu? Terörle uluslar arası boyutuyla mücadele edecek hangi kurumu var Türkiye'nin? Bize versin yetkiyi millet, bakın ülkede PKK, terör diye bir şey kalıyor mu, Kandil susturuluyor mu, İmralı susturuluyor mu, PKK'nın sözde siyasileri susturuluyor mu? Bunu bu millet hep birlikte görür" dedi.
Gündemdeki bir diğer konu olan iki dil tartışmaları hakkında konuşan BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici tartışmaların ülkeyi bölme noktasına götüreceğini söyleyerek, "İki dil tartışmaları ülkeyi bölme noktasına götürür. Bunlar Kürt kardeşlerimizin talepleri değildir. Bunlar eskiden de Türk milletinin başına bela olmuş tabiri caizse komünist artıklarıdır. BDP'nin, PKK'nın üst kadrolarına baktığımız zaman bunları görürsünüz. Nihayetinde bunların gerçek yüzü budur. Dolayısıyla bunlar Kürt kardeşlerimizin temsilcisi falan değildir. Bizim Kürt kardeşlerimizin bin yıllık geleneği bozma talepleri yoktur. Ayrı bir devlet, özerklik, iki dil gibi bir talebi yoktur. 12 Eylül sadece Kürt kardeşlerimize zulüm etmedi, sadece Diyarbakır cezaevi yoktu. Doğuda hangi zulüm yapıldıysa bunun karşılığı batıda da yapıldı. Dolayısıyla etnik kimlikten yaklaşmak kabul edilebilir bir şey değildir. Bu milletin bir tane bayrağı, bir tane devleti, bir tane dili vardır. Bundan kesinlikle taviz vermemiz mümkün değildir" şeklinde konuştu
"KAZA KIRIM KOMİSYONU HEM SAYI OLARAK HEM VASIF OLARAK YETKİN DEĞİLDİR"
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından kurulan Kaza Kırım Komsiyonu'nun yetersiz olduğunu vurgulayan Destici, "İlk günden itibaren hukuki süreç başlatıldı. Biz birinci araştırma komisyonunun çalışmalarından tatmin olmadık. Bunun üzerine ikinci bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyon süresi bitti fakat orada bize göre eksik noktalar kaldı. Ve biz yaklaşık 30 maddelik eksik kalan noktaları bizzat başbakana çıkarak bu soruların cevaplandırılması lazım ve dinlenmesi gereken bir iki kişinin daha dinlenmesi lazım. Bu üzücü hadiseden sonra Ulaştırma Bakanlığı'nın kurmuş olduğu kaza kırım komisyonu hem vasıf olarak, hem sayı olarak, hem teknik yeterlilik olarak asla bu işi araştırmaya yetkin değildir. Dolayısıyla işin başında düzeltilmesi gereken nokta burasıdır. Biz hukuk içerisinde hakkımızı sonuna kadar arayacağız" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen basın toplantısına Destici'nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Remzi Çayır ve Selehattin Şenliler, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, BBP Sivas İl Başkanı Zeki Haral katıldı.