Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner:

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, 2009 yılına göre 2010 yılında suç oranları daha fazla olduğunu söyledi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner:
Eskişehir Adliye Sarayında basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner 2010 yılının değerlendirmesini yaptı. Aydıner, son bir yılda suç oranının arttığını ve bunların içerisinde ilk sıralarda hırsızlık olaylarının olduğunu belirtti.
Aydıner; " Eskişehir'de 2009'da suç oranı 29 bin 500 iken 2010'de bu rakam 32 bin'e çıktı. Suç sayısında yüzde 8 artış var" dedi.
Türk Ceza Kanununda yapılan değişiklik ile tahliye dilekçelerinin fazla olduğunu söyleyen Aydıner, Anayasada Türk Ceza kanunda yapılan değişiklikle tutuklulara tahliye imkanı sağlanması üzerine Eskişehir kapalı cezaevindeki 870 tutuklu ve hükümlüden 500'nün savcılığa dilekçe vererek tahliyesini istedi. Ancak tahliye olan tutuklu ve hükümlü yok. Mahkemelerin 5 yıl içinde Tutuklu olarak yargılanan suçluların davalarını karara bağlaması Tahliye istemini ortadan kaldırmış oldu. Şu anda Eskişehir'de bu bağlamda tahliye olan tutuklu ve hükümlü yok" şeklinde konuştu.
Kentteki kapalı ve açık cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısının iki katına çıktığını belirten Aydıner şöyle konuştu: "Eskişehir kapalı cezaevinin kapasitesi 450 kişilik ancak şuanda buradaki mahkûm sayısı 870'e çıktı. Açık cezaevinin kapasitesi ise 350, ama buradaki sayı da 450'nin üzerinde. Tutuklu ve hükümlü sayısı iki katına çıktı. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için Ceza ve İnfaz Kurumu ilave olarak bir ceza evi yapılması için inşaata başladı. Bu inşaatın bir kısmı bitti. Önümüzdeki yıl sonbaharda bu cezaevi de hizmete girecek ve sıkıntı biraz daha ortadan kalkacak."