Ereğli Belediyesi 2011 Yılının İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediye meclisi, 2011 yılının ilk olağan toplantısını yaptı.

Ereğli Belediyesi 2011 Yılının İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Karadeniz Ereğli Belediyesi 2011 yılı ilk meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis üyeleri ve basın mensuplarının yeni yıllarını kutlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni dönemi de hayırlı olması temennisinde bulundu. Gerçekleştirilen meclis toplantısının ilk gündem maddesi olarak, TOKİ Başkanlığı tarafından, Karadeniz Ereğli Belediyesi'nden yeni hastane alanında yapılması talep edilen imar tadilatını ele alan İmar Komisyonu'nun raporu ele alındı ve İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Kılıç tarafından tadilat ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmesinin ardından komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. Komisyon tarafından düzenlenen yeni imar planında, Yeni Devlet Hastanesi'nin yapılacağı alanda bir ilköğretim okulu için de yer tahsisi yapıldı. Yeni Devlet Hastanesi binasının yeri ile ilgili İmar Komisyonu tarafından yapılan tadilatın oy birliği ile kabul edilmesinden sonra düşüncelerini açıklayan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'nin geleceği için önemli yatırımlardan biri olacağı düşünülen hastane konusunda belediye meclisinin tarihi bir karara imza attığını ifade etti. Yeni Devlet Hastanesi'nin yeri konusunda zaman zaman yanlış anlaşılmalar olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Posbıyık, "Hastane yeri konusunda tadilata gidilmesi talebi TOKİ Başkanlığından geldiği için biz de hemen konuyu değerlendirdik. Meclisimizin bu gayretli çalışmasından ötürü ben de çok mutluyum. Bundan böyle yeni hastane konusunda plan ile ilgili hiçbir sorun kalmamıştır. Artık tek beklenen, hastanenin temelinin bir an önce atılmasıdır. Temel atılması konusunda da Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya ve gerekli desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.
Ereğli Belediye Meclisi 2011 yılı Ocak ayı olağan toplantısının ilk oturumunun bir diğer önemli gündem maddesi de 2011 yılında görev alacak Denetleme Komisyonu üyeliklerinin seçimiydi. Gizli oylama usulü ile yapılan oylama neticesinde 5 meclis üyesinden oluşturulması oy birliği ile kararlaştırılan Denetleme Komisyonu'na Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'ndan Turan Çınar, Nalan Selvi Köseoğlu, Selime Yılmaz ve Fehmi Karaarslan, AK Parti Grubu'ndan da Eyüp Karaarslan seçildiler. Gündemin 11. maddesi ise unvan değişikliği konusuydu. Madde tartışılırken Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin bazı kadrolarında yaşanan personel sıkıntısına işaret eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bakanlıktan ısrarla eksik olan kadrolara personel istemelerine rağmen Başbakanlık Personel Dairesi tarafından atama yapılmadığını kaydetti. Atanacak personellerde KPS puanında yeterlilik arandığını hatırlatan Başkan Posbıyık, "Özellikle Muhasebe Müdürlüğü'nde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Uzun zamandır da belediyeye bir doktor atanmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Bu arada gündem maddesi tartışılırken, emeklilik sebebiyle boşalan bir kadroda unvan değişikliği yapılmasına oy birliği ile karar verildi. 16 maddeyi görüşmek amacıyla toplanan Karadeniz Ereğli Belediye meclisinin Ocak ayı olağan toplantısı, 11. gündem maddesinin görüşülüp oy birliği ile kabul edilmesinden sonra, son 5 maddeyi 6 Ocak Perşembe günü görüşmek üzere sona erdi.