Kırşehir'de sokak düğünlerine yasak getirildi

Kırşehir'de gürültü ve görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle sokak düğünlerine yasak getirildi. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bu duru

Kırşehir'de gürültü ve görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle sokak düğünlerine yasak getirildi. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bu durum kamuoyuna yazılı bir açıklamayla duyuruldu. Düğün yapanlara cezai işlem uygulanacak.

İl Çevre Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar aktarıldı: "İlimizdeki gürültü kirliliği ile ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan 15.07.2010 tarih ve 2010/10 nolu genelgesi gereği, ilimizde çok hassas kullanım alanlarını etkileyecek konser, gösteri, miting, tören, festival, düğün ve benzeri gibi açık hava faaliyet yerleri ve çevreyi olumsuz yönde etkileyecek şekilde elektronik ses yükseltici kullanarak müzik yayını yapan ve civardaki halkın huzur ve sükununu bozan, mevcut açık ve yarı açık eğlence yerlerinde yapılan müzik yayının durdurulacağı saat, 07.12.2010 tarih ve 45 nolu Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlendi. İlimizde, yataklı hizmet veren sağlık kurumları, mabetler, türbeler, çocuk ve yaşlı bakım evleri, mezarlıklar, eğitim kurumları, il merkezinde hastane kavşağından başlayıp Grand Terme Oteli'ne kadar devam eden caddeler ve Aşık Paşa Türbesi'nden başlayıp Ahi Stadyumu'na kadar olan caddeler ile bu mekanların ve caddelerin çevresinde 50 metreye kadar olan alanlar çok hassas kullanım alanları olarak belirlenmiştir."

Açıklamada, uyulması istenen kurallar şu şekilde sıralandı: "- İlimizde, çok hassas kullanım alanlarını etkileyecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival, düğün ve benzeri gibi açık hava faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yasaklanmıştır.

- İl merkezinde yapılacak düğünler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden her bir düğün için izin almak kaydıyla, 75. Yıl İMKB YİBO (açık ve kapalı alanlarda), 24 Aralık İÖO, Necatibey İÖO, İnönü İÖO, Zernişan-Vakkas Yaşar İÖO, Cumhuriyet İÖO, Atatürk İÖO, Öğretmen Ömer Aydın İÖO, Muzaffer Mermer İÖO ve Sırrı Kardeş İÖO'ların bahçelerinde Temmuz ve Ağustos aylarına mahsus olmak üzere düğün töreni yapılabilecektir.

- İlimiz sınırları içinde açık ve yarı açık alanlarda yapılacak düğünlerde ses yükseltici elektronik cihazların kullanılması yasaklanmıştır.

- İlimizde, dini, resmi ve milli bayram günleri haricinde havai fişek gösterisi yasaklanmıştır. Dini, resmi ve milli bayram günlerinde yapılacak havai fişek gösterilerinin valilik makamından (İl Emniyet Müdürlüğü) izin almak kaydıyla; Kale, Grand Terme ve Temur Otel civarı, Eski Sanayi Kavşağı konser ve miting alanı, Azerbaycan Yürüyüş Parkı, Ahi Stadyumu, Akbayır Mevkii ve Makissos Otel civarlarından yapılabilecektir.

- Çevreyi olumsuz yönde etkileyecek şekilde elektronik ses yükseltici kullanarak müzik yayını yapan ve civardaki halkın huzur ve sükûnunu bozan, mevcut açık ve yarı açık eğlence yerlerinde yapılan müzik yayınının saat 23.59'dan itibaren çalışmaları yasaklanmıştır."