Prof. Dr. İhsan Doğramacı Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kurucusu, Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri'nin kurucu rektörü Prof

Prof. Dr. İhsan Doğramacı Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
  Yükseköğretim Kurulu ' nun ( YÖK ) kurucusu , Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri ' nin kurucu rektörü Prof . Dr . İhsan Doğramacı bugün son yolculuğuna uğurlanıyor . Doğramacı için kurucusu olduğu YÖK önünde bir tören düzenlendi . Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül , Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , TBMM Milli Eğitim Komisyon Başkanı Mehmet Sağlam , YÖK Başkanı Prof . Dr . Yusuf Ziya Özcan , YÖK üyeleri ve Doğramacı ailesi katıldı .
Saygı duruşu ile başlayan törende , Prof . Dr . Doğramacının özgeçmişi okundu . Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu törende yaptığı konuşmada , Doğramacı ' nın , hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla eğitim camiasına çok büyük katkıları olduğunu belirterek , uluslararası alanda da büyük bir saygınlık kazandığını söyledi . Çubukcu , " Merhum İhsan Doğramacı ardında yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakarak aramızdan ayrıldı . Bize aynı zamanda örnek alınacak bir hayat ve yükseköğrenime yaptığı katkılarla çok değerli bir
miras bıraktı . Şimdi bize düşen , onun yenilikçi tavrını örnek almak ve bilimsel düşüncesine sahip çıkmaktır . Onu her zaman saygıyla ve şükran duygularıyla hatırlayacağız " dedi .
YÖK Başkanı Prof . Dr . Yusuf Ziya Özcan da yaptığı konuşmada , Prof . Dr . İhsan Doğramacı ' dan bahsederken öğrencilerinin kendisine seslendiği ' Hoca bey ' ifadesini kullandı . Hoca beyin vizyoner kişiliğinin en önemli göstergelerinden birisinin vakıf üniversitelerinin kurulmasında oynadığı rol olduğunu belirten Özcan , " O dönemde yaptığı çalışmalarda vakıf üniversitelerinin kuruluşuna izin verilmesini sağlaması , bugün Türk yükseköğretiminin kalitesinin artmasına ve çeşitliliğinin sağlanmasına katkı yapmıştır .
Daha önceleri akamete uğramış vakıf üniversitesi kültürü , tekrar Türkiye gündemine getirilmeseydi bugün yükseköğretimdeki tek tipçilik sürüyor olacaktı " diye konuştu . Konuşmaların ardından Doğramacının naaşı askerlerin omuzlarına alınarak cenaze aracına kondu .