Bakan Çelik Kütahya'da...(2)

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin ekonomik krizin etkilerini en hızlı atlatan ülkelerin başında geldiğini bildirdi.

Bakan Çelik Kütahya'da...(2)
  Ak Parti Kütahye İl Teşkilatı tarafından ' Türkiye Buluşmaları ' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Bakan Çelik , 2009 yılı ekonomik verilerini değerlendirerek , ekonomik krizin etkilerinin dağılmaya başladığı son çeyrekte Türkiye ' nin krizi en hızlı atlatan ülkelerin başında geldiğini söyledi . " Bankalar batmadı , kredi notları bugün de bütün kurumlar tarafından artırılıyor , faizler ve enflasyon tek haneli " diyen Çelik , ticaret ve sanayi yapabilmek için ülkede öncelikle huzur ve istikrar olması gerektiğine dikkat çekti .
Devlet Bakanı Faruk Çelik , Türkiye ' nin de her ülke gibi krizden etkilendiğini belirten Çelik , küresel krizin teğet geçtiğinin , bugünkü verilere bakıldığında açıkça görüldüğünü ifade etti .
Türkiye ' nin ihracatının yüzde 50 ' sini , AB ülkelerine gerçekleştirdiğine işaret eden Çelik , AB ' nin 2010 ' da yüzde 0 , 3 büyüyeceği gerçeğinde hareketle , Türkiye ' nin bundan olumsuz etkilenmemesi için farklı pazar arayışları içine girdiklerini anlattı .

" YARGIYI DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRELİM "
" Gelin hep birlikte yargıyı depreme dayanaklı hale getirelim " diyen Çelik , şunları kaydetti : " Yargıda deprem var . Yargıda sıkıntılar , sancılar var . Şu son gelişen olaylarda yargıda depremden bahsediliyor . Gelin hep birlikte , hiçbir ayrım gözetmeksizin , 72 milyon vatandaşa eşit duran Türkiye ' nin gerçekten bir hukuk devleti olması konusunda yargıyı depreme dayanıklı hale getirelim . Yargı tarafsız ve bizim vazgeçilmezimizdir . Yargı olmadığı , adalet olmadığı zaman nasıl hizmet yapacaksınız? Ankara ' da olan bitenler milletimizi üzse de Anadolu ' ya açıldığımız zaman bu hizmetler , çabalar , gayretler milletimizin yüzünü güldürüyor . Biz hizmetlerimize devam edeceğiz . "

ERGENEKON SORUŞTURMASI
' ' Ergenekon soruşturması ' ' na da değinen Çelik , şunları söyledi : " ' Türkiye ' de hukuk dışı oluşumların olduğunu artık sağır sultan bile biliyor . Bunları saklamamıza gerek yok . 1960 darbesinde başbakan , bakanlar idam edildiyse , 1971 muhtırasında meşru hükümeti uzaklaştırdıysak , 1980 ' de ihtilal yapıldıysa , yüzlerce insan idam edilmiş , milyonlarca insan fişlendiyse , 28 Şubat ' ta meşru hükümeti olmadık şekillerde iktidardan uzaklaştırdıysanız , son olarak bizim kabinede bulunduğumuz 27 Nisan ' da sahibi olmayan bir muhtırayla karşı karşıya kaldıysanız , hatta 367 gibi bir olayla , Anayasa ' da hiç yeri olmayan bir tabloyla karşı karşıya kalmışsanız ' Türkiye ' de hukuk dışı bazı yapılanmalar yoktur ' gibi bir saçmalığı kimse ifade edemez ama bununla kurumlarının tümünü , devletimizi , milletimizi , geniş kitleleri içine alacak şekilde toptancı bir mantıkla karalamak da aynı ölçüde büyük bir yanlıştır . ' '
Faruk Çelik , geçmiş dönemlerde ve yakın süreçlerde , Türkiye ' de konuyla ilgili yaşananların yargı sürecinde ele alındığını belirterek , ' ' Toptancı bir mantıkla , tümden kurumları karalamaya yönelik kampanyanın da başka bir amacı olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor ' ' dedi .

MİLLETİ RAHATSIZ EDEN GÖRÜNTÜLER
Türkiye ' ye gelen PKK ' lıların karşılanmasına da değinen Çelik , " PKK ' lıların gelişinden sanmayın ki sadece başkaları incindi . Cumhurbaşkanı ' ndan Başbakan ' ına kadar incindik . Bu bir barış projesi , ' Gel teslim ol adalete , bitsin ' . Ne hak ediyorsan cezanı gör . Arabalar otobüsler toplandı . Mitingler düzenlendi . Bu görüntü bütün milleti yaraladı . O görüntüler bu milletin hak ettiği barış görüntüleri değildir . Tam tersine çatışmacı görüntülerdir " diye konuştu .

" MİLLETVEKİLLERİNİN ASIL GÖREVİ KANUN ÇIKARMAK , YASA YAPMAK DEĞİL Mİ? "
Bakan Çelik , son cumhurbaşkanlığı seçim sürecine de değinerek , Anayasa ' da yer almamasına rağmen TBMM ' de toplantı için 367 yeter sayısının arandığını , bu nedenle Türkiye ' nin 5 ay önceden erken seçime gittiğini ifade etti . Yakın zamanda Anayasa ' nın 10 . ve 42 . maddelerinin değiştirildiğini , medyanın bu durumu ' ' 411 el , kaos için kalktı ' ' başlığıyla manşetine taşıdığını anlatan Çelik , ' ' Bu nasıl bir mantıktır . Milletvekillerinin asli görevi , kanun çıkarmak , yasa yapmak değil mi? ' ' dedi .
Çelik , YÖK ' ün farklı katsayı kararının yürütmesinin durdurulmasıyla ilgili olarak şunları söyledi : ' ' Danıştay daha önce ' Katsayıyla ilgili kararın yetkisi YÖK ' tedir ' dedi ama şimdi ' Hayır , bendedir ' diyor . Ben iktidar olunca bana başka türlü sen iktidar olunca sana başka türlü bir karar olmaz . Yargı bağımsızlığı bu memleketin olmazsa olmazıdır . Yargı bağımsızlığı şarttır ama yargının tarafsızlığı da esastır . Yargı tarafsız olmadıkça bağımsızlığın bir anlamı olur mu? ' '
Çelik ' e konferans sonrası AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçolğu tarafından fincan takımı hediye edildi .