Kesk'ten Tekel İşçilerine Destek Eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Kars Şubeler Platformu üyeleri, Tekel işçilerine destek amacıyla oturma eylemi düzenledi.

Kesk'ten Tekel İşçilerine Destek Eylemi
  Türk-İş , Kamu-Sen ve DİSK ' in de destek verdiği oturma eylemi Faikbey Caddesi At Heykeli önünde yapıldı . Burada hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Eğitim-Sen Kars Şube Ahmet Adıgüzel , ülkenin yıllardan beri bir yağmaya tabi tutulduğunu , yoksul halkın alın teri pahasına kazanılmış haklarını özelleştirme adı altında yağmalandığını iddia etti . Adıgüzel , " Emekçilerin haklı mücadelesine sırtınızı çeviriyorsunuz . Yetmiyor emekçilerin mevcut , kazanılmış haklarına elinizi uzatıyorsunuz . Kuralsız çalıştırmayı bir kural haline getirmek istiyorsunuz . 4/B ve 4/C ile insanları güvencesiz hale getirmek istiyorsunuz . Taşeronlaştırmayla emekçilerin gelirlerini tırpanlamayı marifet sanıyorsunuz . En temel , en meşru hakları için size direnen , karşı çıkan Tekel işçilerinin taleplerine karşılık 4/C uygulamasında inat ediyorsunuz " dedi .
Yapılan basın açıklamasının ardından yaklaşık 20 dakika oturma eylemi yapan sendikacılar , daha sonra sesiz bir şekilde dağıldılar . Oturma eylemi süresince polis ekiplerinin çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldığı gözlendi .