Kesk'in 8 Mart Açıklaması Polisi Alarma Geçirdi

Kesk Hakkari Şubeler Platformu Kesk Kadın Komisyonu Ses Örgütleme Sekreteri Nurhayat Atlan, 8 Mart tarihinin resmi tatil edilmesini talep ettiklerini belirtti.

Kesk'in 8 Mart Açıklaması Polisi Alarma Geçirdi
Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Kesk şube binasında bur gurup kadınla birlikte bir basın açıklaması yapan Nurhayat Atlan, 8 Mart tarihinin, emekçi kadınların kapitalist sisteme, erkek egemenliğine ve bunların sonuçları olan çifte ezilmişliğe ve çifte sömürmeye karşı seslerini yükselttikleri bir gün olduğunu belirtti. Atlan, "Bu tarihin tatil olması ile ülke ekonomisinde ne yazık ki bir çok daha büyük bir kaybı yaşanmayacağını belirtiyoruz. Bu talebimiz iş yerlerine sıkıştırılmaya ve güvencesizliğe karşı mücadeleyi yükseltmek amaçlıdır. Talebimiz cinsiyetçi çalışma alanına müdahale etmek amaçlıdır. Talebimiz ekonominin cinsiyetçi kimliğinin müdahale etmek ve ön önemli talebimiz muhafazakar ve liberal politikaların kadınlara dayattığı ev hapsine, işsizliğe, güvencesizliğe karşı durmaktır. Bu günün tatil edilmesi yönündeki çalışmalarımızı ortaklaştıralım ve yasalaştıralım. Çünkü gün dayanışma, direnme, isyan etme ve kadınla mücadele günüdür" dedi.
AK PARTİ YAKININDA BULUNAN CAMİ KAPISINDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI
Basın açıklamasına katılan kadınların yürüyüşe geçerek Ak Parti binası önüne siyah çelenk bırakacağı ihbarı alan Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Hacı Sait Camii yakınında bulunan parti binası önünde zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleriyle yoğun güvenlik önlemleri aldı. Camiden çıkan vatandaşlar polis ekiplerini görünce çok şaşırdılar. Basın mensuplarına ne olup bittiğini soran vatandaşlar, konuyu öğrenince rahat bir nefes aldılar. Yapılan basın açıklamasının ardında kadınların Ak Parti'ye yürümeleri ile ilgili bir programlarının olmaması üzerine takviye kuvvetler cami önünde geri çekildi.