Kameraltı'ndaki Yangın Kontrol Altına Alındı

İzmir'in Konak ilçesinde tarihi Kameraltı Çarşısı'ndaki bir dükkanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Kemeraltı Çarşısı'nda 863 ve 864. sokakların kesiştiği noktada bulunan ve inşaat malzemeleri satan bir dükkanda çıkan yangın, 'Duman' isimli oyuncak deposuna sıçradı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüyerek iş yerinin tamamını sardı. Kemeraltı Çarşısı'nın dar sokaklarına park eden araçlar yüzünden yangına müdahale etmekte geciken itfaiye ekipleri yaya olarak ilerlerken, sokak aralarına park etmiş araçlar çekici yardımıyla
kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin dört bir yandan müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, İzmir semalarını duman kapladı. Yangının başladığı anlarda oyuncak deposunda bulunan maytapların patlaması ise korkulu anlar yaşattı. Yangının başlamasının hemen ardından Tedaş yetkilileri bölgenin elektriğini keserek önlem aldı.
Oyuncak deposunun sahibi İzzettin Duman ile inşaat malzemeleri satan dükkanın sahibi Mehmet Aşır, geç gelen itfaiye ekiplerine ve sokak aralarına park eden araç sahiplerine öfke püskürdü. Çekici ile çekilmeye çalışan bir araca zarar veren dükkan sahipleri, daha sonra aracın sahibine de saldırarak darp etmeye çalıştı. Bölgede bulunan resmi ve sivil polis ekipleri kavgayı büyümeden önledi.
Depo çalışanları ve iş yeri sahipleri, itfaiye ekiplerini suçlayarak, "İtfaiye ekipleri yeterli olabilir ancak su yetersizdi, tazyikli su sıkamadılar. İtfaiye olaydan 20 dakika sonra geldi, su yok, kimyasal madde yok. Her şeyimiz gitti. 650 bin lira kadar zararımız var. İtfaiyeden şikayetçiyiz" dediler.
Yangın sonucunda oyuncak deposu tamamen kül olurken, çevrede bulunan iki işyeri de zarar gördü. Yangından zarar gören deponun duvarında çökme tehlikesi yaşanırken, ekipler önlem aldı.