SDÜ öğrencileri işadamlarının fahri danışmanı olacak, mesleklerini geliştirecek

Isparta Süleyman Demirel Ünivertesi (SDÜ) öğrencilerinin Ispartalı işadamlarına fahri danışmanlık yapmalarını sağlayacak proje başladı.

Isparta Gen

Isparta Süleyman Demirel Ünivertesi (SDÜ) öğrencilerinin Ispartalı işadamlarına fahri danışmanlık yapmalarını sağlayacak proje başladı.

Isparta Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Mustafa Peray, SDÜ öğrencilerinin üyelerine hem fahri danışmanlık yapmalarını hem de geleceklerini ve mesleklerini inşa etmelerine fırsat sağlayacakları çalışmanın altı yapısının tamamladıklarını söyledi.

Peray, bunun için 7 Aralık 2010 günü düzenleyecekleri bir programla fahri danışmanı olan üyeleri öğrencilerle tanıştıracaklarını belirterek, "Öğrencilerimizin şu an o meslekte faaliyette bulunan meslek erbaplarının tecrübe ve deneyimlerini derinlemesine ve yüz yüze yapacakları görüşmeler sonrasında paylaşmış olacaklardır." dedi.

Peray, üniversite gençliğinin mesleki geleceklerini inşa etmelerine yardımcı olmak, bu sürece bağlı olarak yüklenen bilgi ve tecrübe donanımı sayesinde mezuniyet sonrası doğru meslek seçimini tercih etmelerini ve uygulayabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini anlattı.

Öğrencilerin mesleki gelişimlerini iş dünyası ile bütünleştirmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Peray, "Böylelikle öğrenciye yönelik bu amaçların ve hedeflerin gerçekleşmesi neticesinde de üniversitenin kent ile bütünleşmesinde köprü vazifesi görmeyi bir nevi misyon olarak görmekteyiz. Öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında adım atacakları iş yaşamını tanıyarak kariyer bilincine sahip olacaklar. Mezuniyet dönemine gelmiş veya mezun olmuş öğrencilerimiz iş dünyası ile olan bağlantılarında zorluk çekmeyecek, doğru seçimler yapacaklardır." diye konuştu.