Rektör buluşmasını protesto eden arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler

Beyoğlu'nda, Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek isterken göz

Beyoğlu'nda, Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek isterken gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yaptı. Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a yürüyen grup, basın açıklaması yaparak olaysız dağıldı.

Genç-Sen üyesi yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, Kabataş'tan Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisine yürümek isterken polis müdahalesi sonrası arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı.'Gözaltılar baskılar bizi yıldıramaz' yazılı pankart açan grup 'YÖK'te şekli değişim istemiyoruz' , 'Üniversiteleri siz değil öğrenciler dönüştürecek' , 'YÖK polis soruşturmalar bu abluka dağıtılacak' yazılı dövizler taşıdı.

Öğrencilerin arasında bulunan ve Kabataş'ta gözaltına alınan Emre Öztürk adlı öğrencinin babası olduğu öğrenilen Cihan Öztürk, oğlunun ve arkadaşlarının demokratik haklarını kullanırken polis şiddeti ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü. Başbakanlık Ofisine gitmek isterken çıkan olaylarda çok sayıda öğrencinin yaralandığını belirten Öztürk, polisin tutumunu kınadı.

Liseli bir grup öğrencinin de destekledi protesto gösterisinde grup, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' , 'Baskılar bizi yıldıramaz' , 'YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek' , 'YÖK düzenini kaldıracağız' şeklinde sloganlar atarak İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada yapılan açıklamalarda polisin müdahalesi protesto edilerek, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması istendi. Grup açıklamaların ardından olaysız dağıldı.